Ja són 210 les empreses inscrites en els Segments Estratègics Turístics

La vicepresidenta i consellera d’Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, ha presidit la primera de les assemblees dels Segments Estratègics Turístics (SET) que s’han començat a celebrar a Palma i que han comptat amb la participació de les empreses d’Eivissa i Menorca per videoconferència.

Els Segments Estratègics Turístics ja compten amb un total de 210 empreses inscrites. Són 142 de Mallorca, 57 de Menorca i 11 d’Eivissa. L’AETIB ha organitzat recentment jornades a Menorca i Eivissa per donar-hi a conèixer aquestes meses de treball. Actualment el SET amb més membres és el d’esports.

La vicepresidenta, que ha donat la benvinguda a l’assemblea del SET de Turisme Actiu, ha destacat la importància d’aquestes meses de treball, “que es fonamenten en la col·laboració publicoprivada, i que afavoreixen que les Illes Balears es donin a conèixer com a destinació de natura, de turisme actiu, de gastronomia… i que, en definitiva, siguin reconegudes com quelcom més que el sol i la platja”. Busquets ha afegit que “els SET són importants per desestacionalitzar, però també per diversificar l’oferta turística i així afavorir sinergies entre sectors i indústries de diferents àmbits”.

Els SET tenen 1,2 milions d’euros de finançament de l’Impost de Turisme Sostenible. És un projecte que s’emmarca en l’objectiu de la desestacionalització, la creació i l’activació de productes turístics practicables en temporada baixa, amb la qual cosa es promociona el turisme sostenible.

Els SET, abans anomenats Clubs de Producte, són impulsats per l’AETIB des de l’any 2016, i consisteixen en aliances entre prestadors de serveis i institucions públiques que defineixen l’estratègia i planifiquen les accions que milloren la posició competitiva de les Illes Balears respecte a productes turístics determinats i que contribueixen a la desestacionalització i a la diversificació de l’oferta turística balear.

Durant el dia d’avui també se celebren les assemblees dels SET d’ecoturisme, cultura i salut i benestar, mentre que demà serà el torn de les de luxe, gastronomia i esports. L’assemblea del SET de MICE encara no ha estat convocada, ja que es va crear el passat mes de gener. Aquestes assemblees es duen a terme dos pics l’any per tal d’avaluar els projectes actuals de cada segment i proposar-ne de nous per als plans d’acció de 2020.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *