L’equilibri territorial, clau per al model econòmic i social de Menorca La candidata al Consell, Maite Salord, i el candidat al Senat, Eduard Riudavets, han resumit avui els pilars prioritaris per a projectar un model menorquí que preservi el territori coma valor de futur.

Més per Menorca pretén executar polítiques que cerquin l’equilibri territorial entre les persones i el medi ambient, tal i com se suposa que ha de tenir una illa que és Reserva de Biosfera. Menorca necessita que el seu territori sigui preservat per mantenir aquells trets ambientals que han donat aquella distinció i reconeixement que tenim: una Menorca Reserva de Biosfera obliga a un model territorial sostenible. Aquest fet fixa dues prioritats: la sobirania energètica a través de les fonts netes i la potenciació de l’agricultura en el marc de la sostenibilitat i l’ecologisme.

És el que han explicat en determinats conceptes els candidats al Senat, Eduard Riudavets, i la candidata al Consell Maite Salord, avui matí a s’Enclusa de Ferreries.

El candidat al Senat ha argumentat que “a s’Enclusa està previst la ubicació del Centre d’Interpretació de la Reserva de Biosfera. Una iniciativa que per culpa de la ineficàcia del PP es van perdre, en el seu moment, les inversions estatutàries destinades a rehabilitar aquest espai. Vos assegur que des del Senat, farem tot el possible i més per recuperar les inversions. Perquè açò serà el Centre d’Interpretació”.

Ambdós han explicat que la qualitat del territori és un element fonamental per garantir la perdurabilitat de la vida dels ciutadans, per al desenvolupament humà i com un actiu econòmic a preservar. Un territori de qualitat, amb una planificació harmònica entre els usos humans, la seva funcionalitat i el patrimoni natural és garantia d’un desenvolupament humà de qualitat.

Així, la cap de llista al Consell, Maite Salord, ha dit que”. “que tenir un territori protegit és clau per al desenvolupament econòmic i per al benestar de les persones. Si parlam de turisme és necessari parlar d’un sostre de places turístiques i apostar per la qualitat. Així mateix, impulsar l’ús del transport públic per arribar a aquelles zones naturals més sensibles”.

En definitiva, mantenir el paisatge com a valor fonamental de l’economia de Menorca ha de ser l’eix que guiï l’actuació de les administracions.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *