Tens xalet o casa devora la mar? Açò t’interessa…

Hola de nou! No havia partit, només he estat hivernant una mica per tenir el centre de jardineria llest per la primavera 😉 Però a partir d’ara, tornen els consells per tenir les plantes i els jardins com un pipiuet!

Avui vos volia demanar a aquells que teniu casa devora la mar i potser només hi anau durant l’estiu…com teniu el jardí? És fàcil que ens agafi la vessa i anar-hi una vegada per senyal. Per açò, et donaré un parell de consells per tenir el pati a punt per quan hi torneu després de Sant Joan (o abans, amb el temps que ens està fent!).

  1. Si heu apagat del tot el reg, el més segur és que la canonada estigui embussada. Revisau bé tot els sistemes abans de plantar coses noves. Vos recoman deixar el reg ni que sigui un dia a la setmana durant l’hivern.
  2. Els setos hauran patit, però amb un bon abonament orgànic trauran de nou sense problemes.
  3. Plantes de temporada o que et durin tot l’any? Aquest és un gran dilema. Si no vols haver de pensar en el pati de devora la mar durant l’hivern, és millor que canviïs les plantes cada temporada. Açò sí, et demanaran més aigua que les que estan adaptades al medi. Si tries plantes que aguanten bé el vent i, sobretot, la sal, t’evitaràs el canviar-les cada any i no necessiten tanta aigua. Tens, per exemple, espècies com la metrusiderus excelsa, la vitex agnus casius o el rosmarinus postratus que suportaran bé les condicions adverses de la costa menorquina. Ara bé, si tens el xalet o casa a primera línia de mar, el que millor t’aguantarà serà la planta de sal.

Fins la setmana que ve!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *