40 embarcacions a l’atractiva I Regata 100 Milles entre Illes del CN Ciutadella

Tot gairebé a punt ja a Ciutadella perquè avui Dijous Sant a migdia (entre les 12 i les 14 hores) es doni el tret de sortida de la I Regata 100 Milles entre Illes, de la mà del Club Nàutic Ciutadella i que finalment compatrà amb prop de 40 embarcacions participants, de les que un 65 per cent són arridades de fora de l’illa. A dos dies ja només per l’inici des de la badia de Ponent d’aquesta travesssia que tanta expectació ha despertat, el seu ‘alma mateur’ el vocal de creuers del CN Ciutadella, Miguel Pons, es mostra molt il·lusionat amb la resposta dels participants, amb una xifra ben interessant en aquesta primera edició. “Aquest número final de participants ballarà un poc en funció del temps, ja que pinta una mica estrany per aquests dies justament i podria variar una mica”, diu Pons.
Precisament, reconeix aquest històric dirigent d’Es Nàutic que les previsions del temps xerren “d’una important arribada de vent de Llevant, tot i que van canviant les previsions. Sembla que sí que serà una regata bastant ràpida tema vent, encara que sempre hi ha alternatives de recorregut que al mateix moment decidirem el Comité de Competició. Però hi haurà regata sí o sí”, sempre pensant primer de tot amb la seguretat. Precisament, la mateixa sortida de dijous es durà a terme en un lloc o altra, en funció de les condicions del temps. “Una sortida que promet ser un espectacle a ma badia de Ciutadella amb unes 40 embarcacions a punt de navegar”.
Quant a la participació, explica Pons, entre Ciutadella i Maó hi ha 15 embarcacions, “i la resta venen de fora, principalment de Catalunya, un fet molt positiu per Menorca ja que estem xerrant de molts visitants, a més dels que naveguen, amb acompanyants aprofiant que serà Setmana Santa”.
Tot i que molts dels visitants ja saben el que és navegar a Menorca, ara amb la Regata 100 Milles entre Iles se’ls ofereix una oportunitat única de fer-ho “competint en un recorregut molt atractiu i la competició en sí clar. Per exemple, La Ruta de la Sal és fixe per molts dels que ens visiten aquets dies però la consideren com un passeig; en canvi, la 100 Milles la veuen més com una regata, per gaudir i a la vegada competitiva”, comenta Miguel Pons, del CN Ciutadella.
La Regata 100 Milles entre Illes, tres regates amb una, viurà la sortida des de Ciutadella, rumb a Mallorca, per virar al Far d’Aubarca, on hi haurà la primera arribada; continuarà la navegació rumb a s’Illa de l’Aire, amb la segona arribada i continuant de nou cap a Ciutadella, on acabarà. Quant a les classificacions, es faran per classes i el vencedor de la Regata 100m entre Illes s’adjudicarà amb la suma de les tres proves, després de l’aplicació del Sistema de Puntuació Baixa.
A part, comentar que Es Nàutic a més ha convidat als socis de Photobloggers a participar fotogràficament a la nova Regata 100 Milles entre illes, en la que s’ha inclòs un concurs fotogràfic.

Regata 100 Milles entre illes i Concurs Fotogràfic

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca