Eren tres tambors que venien de la guerra… El petit dels tres tambors, 40 anys després torna a Sant Miquel

Lluís Coquard i Sacristán va ser un dramaturg català especialitzat en el vodevil. De la trentena d’obres teatrals que estrenà en trobam sis dirigides al públic infantil i que han tingut, i tenen encara, allà on es representen, un gran èxit entre els infants; “El petit dels tres tambors” n’és una de destacada.

El Grup de Teatre del Centre Catequístic de Sant Miquel compta, aquesta vegada, amb Miquel Pau Fullana per dirigir aquesta obra que ja estrenà fa 42 anys. Fou els dies 1 i 2 de setembre de 1977 que es representà a Sant Miquel “El petit dels tres tambors” dirigida, en aquella ocasió, pel recordat Andreu Genestar i amb un elenc “ben de Sant Miquel”: Conrado Gener, Teresa Coll i Jaume Bagur Taltavull, entre d’altres. Aquest mes d’abril podreu veure l’obra a sant Miquel els dies 26 (20,30h), 27 (20h) i 28 (19h). La venda anticipada d’entrades és el 23 d’abril de 19,30 a 21 hores pels socis i els dies 24 i 25 d’abril a la mateixa hora pel públic en general.

La trama

Dos pobles estan enfrentats i a punt d’anar a la guerra: Ximplelàndia, amb el rei Pepet al capdavant i el País del Dominó amb el rei Totó. La batalla, encapçalada pels tres tamborers, es lliure tirant penalties amb una pilota de futbol. Ximplelàndia guanya la batalla i el premi és un cofre amb les joies més importants del País del Dominó. Però, ai làs! Les joies desapareixen i…ja tenim la trama muntada!. Miquel Pau Fullana ens explica que aquesta obra té tots els elements per fer-la atractiva als ulls dels infants: és un conte fantàstic, amb reis, princeses, soldats, amor, guerra, pilleria, rialles…Hi apareixen alguns personatges molt estereotipats que faran les rialles dels més petits de la sala que, a més, participaran de l’obra d’una manera interactiva.

L’equip

Miquel Pau Fullana destaca l’equip artístic i tècnic i diu d’ells que “són un grup molt ben avingut i que estan preparant l’obra amb molta il·lusió i dedicació”. Afegeix que “tenen molta cura tant del vestuari com dels decorats fins al punt de crear elements exclusius per aquesta obra que duen certa complexitat tècnica”. Els actors són Nasi Aguiló, Jesús de la Fuente, Joan Coll Coll, Joan Coll Pons, David i Joan Marquès Fernández, Pili Coll Coll, Laura Servera, Judith Carrasco, Joan Sales, Mariona Pons Pascual, Mar Florit Torrico i Seto Bosch. La part tècnica la gestionen Kiko Caules, Carlos Caules, Neus Pons, Martí Barber, Nuret Marquès, Mª Àngels Fullana i en Jaume. Ben segur que tots ells ja es saben de memòria la cançó que diu: “ Eren tres tambors que venien de la guerra i el més petit de tots porta un ram de rosetes…”.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Mostra de Cuina Menorquina

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *