Viñas de Ana Blanc de Blancs Un vi primaveral elaborat el Grup Codorniu

Aquesta setmana sortejam gràcies a Vinum Menorca un vi blanc del Grup Codorniu. Es tracta del “Viñas de Ana Blanc de Blancs” que està elaborat amb un cupatge de Chardonnay i Moscato (Moscatell d’Alexandria). Es tracta d’un vi amb aromes intensos de fruita i de flors blanques. Pertany a la DO Catalunya i estam davant un vi primaveral, net i una molt bona opció com a vi per aperitius.

NOTA DE TAST

· Aspecte:Groc llimona, brillant i metàl·lic. Clar i net, sense defectes.

· Nas:Net en aromes i intensitat de mitja cap a alta. Fragant, floral, embriagador, mineralitat i lleugeres notes de mares. Té tot l’aroma del Chardonnay que el fa fruital i les flors que li aporta el Moscato.

· Boca:Casi sec en la seva primera entrada en boca, encara que amb un poc de sucre residual. Acidesa mitja i també el grau d’alcohol. Té xispa. Saborós, notes a nispro i codony, meló, pruna groga, pera llimonera… equilibrat.

MARIDATGE

És un vi ideal per acompanyar plats com un meló amb pernil ibèric o plats de cuina japonesa com el sushi de peix mantega o un niguiri de tonyina vermella, o el roll de salmó amb tàperez de Ciutadella que elabora Pasqual Roman al Yuzu del port de Ciutadella.

Ideal per acompanyar un salmó a la graella o al forn amb salsa de cava. Ens aportarà l’acompanyament ideal per a unes gambes vermelles de Ciutadella a la graella o per a unes escopinyes de gallet (berberetxos) al vapor.

Amb unes cocotxes de bacallà amb salsa verda o un lluç de palangre amb salsa verda ens anirà a la perfecció.

Si sortim de tapes, ideal per acompanyar unes croquetes de rap i games, un pop a la gallega o una sípia amb fesols a la menorquina.

Calderes de peix o de marisc, una ratjada amb salsa de mantega negra i tàperes, un bacallà al pilpil, en són bones opcions per acompanyar aquest vi que ens aportarà l’equilibri necessari entre el peix i l’acidesa que no matarà els sabors del producte.

  • El guanyador del sorteig ha estat Rubén Zambrano, del Restaurant La Pascana, al Lago de Cala en Bosch.
  • Si voleu saber més o comprar aquest vi de la DO Catalunya i que pertany al Grup Codorniu, garantia de la seva qualitat, el podràs trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *