Els drets dels treballadors passen per la derogació de la Reforma Laboral Més per Menorca reivindica aquest 1 de Maig que la classe obrera recuperi la qualitat dels contractes i, per tant, també, la dignificació d’uns salaris que portin al benestar social.

L’1 de Maig d’enguany ha de servir per a fer una clara reivindicació pels drets laborals, perquè dignificar els llocs de feina és millorar el mercat laboral i així també avançar cap a una societat del benestar.

La recuperació d’un marc contractual satisfactori per a la classe obrera es fa necessari. I el fet passa, primer de tot i com a prioritat urgent, per derogar les Reformes de la Legislació Laboral que van aprovar el Govern de Zapatero l’any 2010 i el de Rajoy l’any 2012. Modificacions aquestes que van agreujar les condicions dels treballadors i, sobretot, la precarietat del llurs sous.

La Reforma Laboral de Rajoy, sobretot, va representar un atac als drets dels treballadors, amb abaratiment de l’acomiadament; la permissivitat de contractes precaris; la flexibilització dels convenis col·lectius que facilitaven un major nombre d’ER0s (Expedients de Regulació de l’Ocupació); pressió per reduir les baixes laborals i ampliació de les bonificacions als empresaris, entre altres mesures retrògrades que empobrien una gran part de la societat obrera i les seves famílies.

Quan Pedro Sánchez va accedir a la Moncloa, va prometre la derogació de la Reforma Laboral de 2012 amb la finalitat de recuperar les conquestes laborals dels treballadors. Una promesa que no s’ha acomplert.

És per açò, que Més per Menorca reivindica al Govern de Sánchez, més encara després dels resultats electorals del passat 28 d’abril, que derogui la Reforma Rajoy i opti per restituir una legislació laboral que ha de beneficiar la classe obrera i els col·lectius sindicals. Aquesta és una prioritat urgent.

És així que per aquest dia 1 de maig, Dia dels Treballadors, Més per Menorca se suma a les veus sindicals que reivindiquen les millores laborals en tots els àmbits del mercat i perquè també a Menorca la legislació nova promogui les condicions òptimes per a tots els treballadors i treballadores en general, i en concret a alguns sectors turístiques, com són les conegudes “Kellys”,que ja han fet públic reiteradament el malestar per les condicions de feina precàries, amb sous irrisoris i amb horaris laborals explotadors.

Més per Menorca reclamar, per tant, oferta laboral de qualitat, amb salaris i horaris dignes, i que la modificació de l’actual legislació del mercat laboral vengui també acompanyada de polítiques de formació professional i plans d’ocupació en tots els àmbits de la societat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.