EUIB crida a la participació l’1 de Maig

L’1 de maig és una jornada d’homenatge als màrtirs de Chicago, sindicalistes anarquistes que van ser executats als Estats Units per participar en les jornades de lluita per la consecució de la jornada laboral de 8 hores, que van tenir el seu origen en la vaga iniciada l’1 de maig de 1886 i el seu punt àlgid 3 dies més tard, el 4 de maig, en la famosa Revolta de Haymarket. A partir de llavors es va convertir en una jornada reivindicativa dels drets dels treballadors en sentit general que és celebrada en major o menor mesura per tot el món.

Molts treballadors en aquell dia van donar la seva vida, d’altres van sofrir tortures empresonats, uns altres van sofrir lesions greus, altres lesions lleus, avui dia devem drets als nostres avantpassats que van lluitar i van arribar a donar les seves vides pel que avui gaudim, usem aquest dia tan assenyalat en la història per a reivindicar la nostra força obrera.

Amb l’acte de demà, es demostra a l’extrema dreta que el món obrer té un múscul important, és un pas de mobilització de cara al 26 de maig, últim round que hem de lluitar tots, al carrer, demostrar el compromís amb la ciutadania, amb els nostres veïns, lluitem per ells, lluitem pel nostre futur, per que la lluita és un pas, però el 26 de maig el combat segueix per a parar a la dreta.

Hem de mobilitzar-nos com els màrtirs de Chicago ja ho van fer fa més de 100 anys, no podem defraudar a les generacions futures quedant-nos a casa. Esquerra Unida Illes Balears (EUIB) assistirà des del primer instant en Plaza España a les 12 del migdia aquest dimecres 1 de maig, i a les 14 després de la manifestació convidem a tots a participar a una vermutada amb torrada i begudes a preus populars.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.