Cantera Viva Pedra Viva engega el seu Projecte Educatiu

El Festival Pedra Viva creix en horitzontal. És per això que a banda de la seva programació regular i de l’organització de la Mostra d’Arts Escèniques Menorquines, s’ha fixat un nou objectiu de caràcter social: engegar un programa educatiu per a joves amb inquietuds culturals.

El programa, destinat a joves d’entre 12 i 18 anys, té com a voluntat incentivar l’hàbit d’assistència als concerts i als espectacles de teatre o arts escèniques i, sobretot, promoure una mirada crítica entre el públic adolescent. A Cantera Viva intentaran desxifrar l’art, debatre’l en grup forjant un esperit crític, sensibilitzar-s’hi, i respondre-hi creant a partir del que els aporti. Els participants del programa tindran accés a tots els espectacles de Pedra Viva de manera gratuïta; optaran i gaudiran de xerrades i debats amb professionals del sector, de micro-tallers amb dinàmiques artístiques, i de trobades i entrevistes amb intèrprets; tot per educar-los en la mirada atenta. I, com a retorn, es crearan activament espais d’opinió, cròniques, crítiques i recull de les experiènciesa través de les xarxes i dels mitjans.

Per a poder participar és necessari que els interessats, és a dir, aquells a qui la cultura commou i fa sentir vius, i els quals tenen el desig de compartir-ho amb persones que experimentin les mateixes afinitats, escriguin un e-mail a info@pedravivamenorca.com explicant-nos qui son, què fan, què els agrada, i perquè voldrien participar del projecte Cantera Viva, a més de tot el que els faci ganes contar-nos.

D’entre el total d’inscrits se seleccionaran a quinze joves que passaran a formar part de la primera generació de Cantera Viva. El programa tindrà lloc al llarg dels mesos de juliol i agost, en paral·lel a la realització del Festival, i es preveuen un parell d’activitats setmanals inclosa l’assistència als espectacles (els espectacles que, com sempre, seran els dimecres a les 20 h). Per tant, aquesta primera edició del projecte tindrà una durada final aproximada de 30h i totes les activitats que el conformin seran íntegrament gratuïtes.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *