Ens ha deixat el prevere Antoni Sintes

La nit del passat 26 d’abril va morir a Ciutadella el prevere Antoni Sintes Anglada a l’edat de 91. Va ser ordenat sacerdot el 15 de juny de 1958. Va dur a terme els seus estudis eclesiàstics al Seminari Diocesà de Menorca. Va exercir de Vicari de  St. Francesc de Ciutadella i professor de matemàtiques i física i química del Seminari i notari de la Cúria Diocesana; fou rector del Roser des Castell, de Santa Eulàtia d’Alaior i de Sant Esteve a Ciutadella. També exercí de professor de Religió del Col·legi Pere Casasnovas. Canonge de la Catedral, fou consiliari de la FRATER i capellà encarregat dels emigrants. Va ser un defensor de la reforma litúrgica del Concili Vaticà II. Home de grans inquietuds socials, va estalonar la creació d’associacions de veïns, participant activament.  Gràcies a la seva gestió es varen poder construir vivendes socials al barri de dalt dels penyals de Ciutadella i fins que va poder va col·laborar amb l’associació de veïns de Sa Colàrsega, també de Ciutadella. Lector fidel d’El Iris, durant els darrers anys ha residit a la casa sacerdotal de Ciutadella on rebia el nostre setmanari. Fins que va poder va celebrar l’Eucaristia a l’Església del Sant Crist de Ciutadella, atenent i escoltant a tothom que demanava la seva ajuda o consell, i molt especialment a les persones més pobres i desvalgudes de la nostra societat. En nom del setmanari El Iris, rebin el nostre condol la seva família i l’Església de Menorca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *