A posar a punt l’hortal!

Comença a fer caloreta i tenim ganes d’aprofitar els caps de setmana per anar a fer una estona a s’hort, a què sí? Però si no hi hem anat en tot l’hivern, o només hi hem fet les passades de rigor, segurament ens deu demanar a crits una posada a punt. Agafau paper i boli per fer llista de totes les feines que vos esperen. Que per Sant Joan l’he de tenir preciós!

  1. Si hi ha zones on han crescut les males herbes, vos serà més fàcil arrancar-les si tirau un herbicida i esperau un parell de setmanes. Passats aquests dies, la feina serà molt més lleugera i fàcil.
  2. Revisau els setos. Si n’hi ha algun que ha patit molt durant l’hivern, és moment de llevar-lo i posar-ne un de nou.
  3. També és hora de posar plantes de temporada, tant ramells amb flor com sense.
  4. Revisau bé les mànegues i sistemes de reg! Amb la calor, és important mantenir les canonades dels sistemes d’aigua en condicions òptimes. Estalviam aigua sense descuidar les plantes.
  5. Si sou dels que sembrau fruita i verdura, és hora de fer els planters per tomàtigues, pebres, albergínies i totes les verdures d’estiu. També de melons i síndries! I encara sou a temps de sembrar algun arbre fruiter. Però assegurau-vos que vos el venen arrelat, perquè si no serà complicat que aferri al terra.
  6. Revisau els llimoners, si en teniu. En aquesta època sol sortir el minador, una eruga que es menja les fulles més tendres i que és complicada de veure perquè és molt petita. A vegades es sol confondre amb fongs.
Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *