El Pi reclama que Menorca pugui gestionar directament els ports de Maó, Fornells i Ciutadella També defensa la transferència de competències en medi ambient i la tarifa plana pels vols interinsulars

El Pi Proposta per les Illes reclamarà la gestió per part del Consell Insular de Menorca dels ports de Maó, Ciutadella i Fornells. Així ho ha manifestat  el candidat d’El Pi al Parlament Balear, Jaume Font, la representant menorquina a la llista del Parlament, Marisa Puertas, i el candidat al Consell de Menorca, Miquel Ponsetí, qui en concret ha afirmat: “És importantíssima que la gestió de tots els ports menorquins passi a mans del Consell Insular, que coneix de prop quins són els seus problemes i com treure profit”. Així mateix, volen que es permeti l’amarrament de creuers al port de Ciutadella i trobar una solució per l’arribada de creuers al port de Maó.

El partit també demanarà al Govern balear que transfereixi a Menorca les competències en medi ambient i recursos hídrics ja que, en paraules de Ponsetí, “ho necessitam per donar agilitat i aprovar informes que passen mesos encallats”. També Font ha insistit en que “ho ha de decidir Menorca, no Mallorca, i l’Estatut així ho contempla”. Consideren important igualment aprovar un pla per aprofitar l’aigua de pluja, recuperar els aqüífers i eliminar progressivament els nitrats del sòl menorquí.

Entre les propostes hi ha també la diversificació d’energies renovables i estudiar l’aprofitament de la biomassa; recolzar el camp de Menorca introduint si fa falta nous conreus i permetent la realització d’activitats complementàries, i crear una xarxa insular de coordinació per a potenciar els serveis sociosanitaris de l’illa.

Pel que fa a connectivitat, El Pi defensa la creació d’una tarifa plana pels vols interinsulars, vist que el 75% de descompte no ha estat suficient ja que els preus han pujat. Marisa Puertas ha comentat: “La tarifa plana la necessitam ja, és una urgència, ens hem de poder desplaçar dins les illes igual que un podria anar en cotxe dins la Península”.

La candidata menorquina al Parlament ha reivindicat que l’ecotaxa torni a les tarifes inicials i que els doblers recaptats vagin al manco en un 50% per Menorca, i també un Règim Especial per les Illes Balears (REIB) “que aporti més a l’illa i compensi la doble insularitat que patim”.

Finalment, Jaume Font ha assegurat que El Pi Balears “no pactarà amb cap partit que vulgui pujar impostos” i, si ha de pactar amb algú, obligarà que l’impost de successions i donacions baixi a la mínima expressió perquè “no pot passar que hi hagi gent que no pugui rebre una herència dels seus pares o familiars perquè no tengui doblers per pagar-la, això ha de desaparèixer”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.