Diumenge, ajuda’ns a eliminar plantes invasores al Cap d’Artutx

Avui diumenge, 12 de maig, hem organitzat una jornada de voluntariat per a eliminar plantes invasores al cap d’Artutx. Us convidam a venir a ajudar-nos. En aquesta zona una sèrie d’espècies escapades dels jardins estan amenaçant les plantes autòctones a primera línia de mar, algunes d’elles endèmiques. Per participar us heu d’apuntar enviant un email a administracio@gobmenorca.com o telefonant al 971 350 762.

És important apuntar-vos per a preveure necessitats de materials i berenar de productes de la Xarxa de Finques Agronaturals de Menorca a les persones participants. Si en teniu, també podeu portar els vostres propis guants de jardineria. La jornada està prevista que s’acabi devers les 13.00 hores.

Certes plantes emprades en jardineria tenen un comportament invasor. S’escapen i envaeixen el medi natural on entren en competició amb les plantes autòctones, posant en perill la seva supervivència. És el cas de la zona del cap d’Artrutx, on la utilització en els jardins de plantes exòtiques molt a adaptades a viure prop de la mar ha creat un focus de plantes invasores que estan alterant la comunitat de plantes menorquines que viu a primera línia. Amb la jornada de diumenge esperam poder eliminar aquestes plantes i afavorir la recuperació de la vegetació natural.

Aquesta activitat compta amb la col·laboració del departament de Medi Ambient del Consell Insular de Menorca i l’Agència Reserva de Biosfera de Menorca. I també amb el suport del Ministeri de Transició Ecològica, a través de la Fundación Biodiversidad.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.