Actes 8 Març

La UIB i la Conselleria de Cultura fan possible un postgrau sobre dinamització lingüística

La consellera de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears, Fanny Tur, i el Rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Llorenç Huguet, han signat avui un conveni per a la creació d’un postgrau sobre dinamització lingüística, un estudi propi de 20 ECTS, que suposa una inversió per part del Govern de 28.500 euros.

L’objecte d’aquest conveni instrumental és regular la col·laboració entre la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, concretament de la Direcció General de Política Lingüística, i la Fundació Universitat de les Illes Balears (FUEIB) i la UIB. S’inclou dins la impartició del postgrau tant la docència corresponent com l’elaboració de material docent, el qual podrà ser emprat per qualsevol de les dues parts en futures activitats formatives, així com la resta de tasques i activitats necessàries que s’han de dur a terme abans, durant i després de la finalització del curs.

Aquest postgrau s’impartirà a partir del mes d’octubre de 2019, i es podrà seguir des d’Eivissa, Mallorca i Menorca. S’adreça, per una banda, a graduats en Llengua i Literatura Catalanes, graduats en altres filologies, Educació Primària, Educació Infantil, Sociologia, Psicologia, Treball Social o Humanitats, amb coneixements de nivell C1 de llengua catalana, que obtindran el títol d’Expert Universitari en Dinamització Lingüística. Per una altra banda, també s’hi podrà accedir amb el grau superior de Formació Professional, en concret de la família de Serveis Socioculturals i a la Comunitat, també amb coneixements de nivell C1 de llengua catalana, i en aquest cas obtindran el Diploma Universitari en Dinamització Lingüística.

Els titulats podran fer feina com a tècnics especialistes en dinamització lingüística per a institucions o entitats privades, en programes de dinamització lingüística territorial, plans d’acollida lingüística, activitats de dinamització lingüística a centres educatius…

A la signatura del conveni també hi han assistit el doctor Jordi Llabrés, vicerector d’Innovació i Relacions Institucionals; Lluís Vegas, director de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears, i les dues codirectores del postgrau, la senyora Beatriu Defior, cap del Servei de Foment de l’Ús del Català de la Direcció General de Política Lingüística, i la doctora Maria del Mar Vanrell, professora del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la Universitat de les Illes Balears. Estava prevista l’assistència de la directora general de Política Lingüística, Marta Fuxà, però no ha estat possible per motius personals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.