La Conselleria de Cultura posa a disposició de bars i restaurants rètols de senyalització en català

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears, ha posat en marxa una acció de foment de l’ús de la llengua catalana en la senyalística de bars i restaurants per contribuir a fer més visible el català a tots els ciutadans i augmentar la seva presència en el paisatge lingüístic de les Illes Balears. Amb aquesta finalitat, des de la Direcció General de Política Lingüística, s’han elaborat fins a set models diferents de rètols adhesius identificatius per als espais interiors d’aquests establiments, («Bany», «Masculí», «Femení», «Accessible», «Privat», «Wi-Fi» i «Canviador»).

Cal destacar que, a l’hora d’elaborar-los, i gràcies a la col·laboració de la Conselleria de Presidència, s’han tingut en compte criteris respectuosos amb la diversitat sexual i de gènere, tant pel que fa al text identificatiu com als pictogrames emprats.

Tot i que els elements senyalitzadors s’han creat per a establiments del sector de la restauració, es poden utilitzar en altres tipus d’espais.

La distribució del material, 35.000 adhesius en total, es farà a través de les associacions de bars i restaurants i de la Direcció General de Política Lingüística. També se’n han fet arribar als consells insulars.

Antecedent

La Direcció General de Política Lingüística va dur a terme una acció similar l’any 2009 dins la campanya «Ara és la teva. Atén en català». En aquella ocasió, es va distribuir un lot d’elements senyalitzadors per als establiments del sector de la restauració.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.