Després de 3 dècades els Fru-Frús enguany no sortiran

Fou l’any 1986 quan un grup informal de músics i cantaires es van ajuntar per recorre carrers i places de Ciutadella posant l’ambientació musical als festers que, aquell any, diverses entitats i associacions de Ciutadella havien decidit recuperar. Des de llavors cada any els Fru-Frús han acompanyat la nit dels festers santjoaners amb les seves cançons. Amb un repertori format per cançons populars menorquines i mallorquines, cançons marineres, de Sud Amèrica i alguna d’actual, l’emblemàtic grup ha anat creixent en participació, amb, al voltant d’una vintena de músics i una trentena de cantaires els darrers anys. Amb la incorporació de nous instruments el grup ha viscut un important creixement amb quantitat i qualitat i sempre  intentant mantenir l’essència i l’esperit popular del conjunt. Durant alguns anys el grup ha escrit cançons satíriques sobre l’actualitat municipal i n’ha repartit còpies entre els assistents a la trobada perquè el públic la pogués seguir. Altres anys han incorporat elements distintius com poden ser capells, mocadors, camisetes, agulles o d’altres. La imaginació i el divertiment sempre han estat un tret característic dels Fru-Frús.

Però ai! Tot el que té un principi sol tenir un final i aquests dies ens ha arribat la notícia de què els Fru-Frús, com a tal, ja no sortiran aquest 22 de juny. Més de 30 gloriosos anys i una evolució ascendent és el bagatge que deixen. Segons ens han explicat alguns membres del grup, un conjunt tan gran necessita temps i dedicació perquè tot funcioni bé: assajos dels músics, assajos de músics i cantaires junts, arranjaments musicals, consensuar una lletra per la cançó satírica, definir els itineraris…i tants elements que no es poden deixar a la improvisació. El fet que no hi hagi la figura d’un líder o director que gestioni tots aquests elements fa molt difícil poder fer navegar un barco tan gran sense totes les garanties. També és cert que al llarg d’aquestes tres dècades s’han anat formant altres grups que dinamitzen la nit dels festes a Ciutadella, com poden ser la Batucada, alguns membres de la banda de música o el grup Feim Poble entre d’altres. De fet alguns membres dels Fru-Frús ja han decidit adherir-se a Feim Poble, el grup sorgit del Cercle Artístic i liderat per Luci Gregori. Per tant, l’ambient festiu de la nit dels festers queda assegurat amb grups i festes de carrer i el que han estat els Fru-Frús ja forma part de la història contemporània de la nostra estimada festa. Un agraïment ben profund, idò, per a totes les persones que durant aquestes darreres tres dècades ens han alegrat la nit més encesa de l’any.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *