Fàtima Anglada, candidata d’Unides Podem a la batlia de Ciutadella

  1. Sóc documentalista de professió i activista per naturalesa. Entenc la política com l’atenció i la direcció dels afers públics, per tant ja faig política des de fa molts anys. Ara he decidit, simplement, fer una passa cap a la política institucional, perquè crec que ha arribat el moment d’actuara un altre nivell. He dedicat temps i esforç a l’associacionisme insular i interinsular, a gestionar programes col·laboratius socioculturals i a engegar espais d’atenció a la dona, a famílies, a col.lectius en risc d’exclusió social tot impulsantt i participat en programes per a l’eliminació de desigualtats. Penso que tot això és politica. I aquest bagatge és força útil per gestionar de manera eficaç el batec de les institucions i facilitar la transformació social i cultural que necessita Ciutadella.
  2. Som un equip on les i els integrants de la candidatura hem estat escollits per primàries. les persones militants ens han votat i ens han situat al lloc de la llista en el que estem. El número 2 és el periodista Sergi Servera, actual regidor a l’Ajuntament, impulsor fa 4 anys de Gent x Ciutadella i actual secretari general de Podem al municipi. La número 3 és la secretària de l’Associació de músics de Menorca, i música, na Carla Gener. A destacar el suport de na Mae de la Concha, Sg de Balears de Podem. Com cal destacar també a en José Luís García Valenzuela, que ha estat un dels motors de la lluita dels pensionistes. Així com la presència de dues persones independents que avalen el nostre projecte, en Pacific Camps i na Daniela García Tabares.
  3. N’hi ha dos molts importants al nostre programa, sense el compliment
    dels quals no entrarem a un equip de govern. Primer, que les entitats financeres del municipi col·laborin activament en la política social i d’habitage de Ciutadella.Per tant prioritzarem treballar amb aquells bancs que ajudin a la gent. I segon, la democràcia no es pot reduïr a votar cada 4 anys. Volem consultes ciutadanes periòdiques i obertes a tothom. Volem un municipi en que sigui habitual demanar sobre temes d’interès al conjunt  de la ciutadania, per això elaborarem un reglament de consultes, amb totes garanties i de forma periòdica i oberta.
  4. A la nostra Illa moltes persones viuen del turisme i per tant per a nosaltres és un tema de vital importància. Ara bé, polítiques pel turisme no és equivalent apolítiques per a veure cóm podem fer que vingui més gent. No és això. Polítiques pel turisme és entendre que s’ha de cercar un equilibri entre els drets de les persones residents i els de les que viuen del turisme en sí. Pensem que el nucli urbà del municipi és essencialment residencial, i, per tant, no estem a favor d’obrir el lloguer turístic als unifamiliars, perquè això acabarà expulsant al veïnatge del centre i pujant els preus dels lloguers. Contemplem el lloguer turístic al nucli urbà de Ciutadella, sí, a primers habitatges i durant un màxim de 60 dies, d’igual manera que el lloguer puntual d’habitacions amb convivència amb la persona propietària. El que cal pel turisme és tornar a revitalitzar les urbanitzacions, dotant-les de tots els serveis i apostant per un pla de millora. El turisme és, sobretot, cada treballador i cada treballadora  de serveis que viuen d’aquest sector. Per això és UNIDES PODEM qui defensa les cambreres de pis i la iniciativa Kellys,  i qui ha fet al PSOE pujar el salari mínim a 900 euros.

5.Nosaltres fem una aposta per l’administració ordenada dels béns de la nostra comunitat tot proposant incentivar a nivell municipal les empreses que gestionen amb criteris socials, mediambientals i feministes, és a dir, amb un codi ètic i social. Volem incentivar els espais de treball compartit, la formació al sector jove de la nostra població. Aquest mandat hem format a l’Ajuntament a quasi un centenar de joves. Pensem que les polítiques municipals han d’actuar des de jaimplantant l’economia circular, front la tendència de l’emprar i llençar. Així que promourem un banc de temps municipal i un mercat municipal de productes de segona mà i d’intercanvi.

6.El món que ens envolta s’entén particularment a partir de la Cultura. És prioritari democratitzar l’accés a la cultura i posar-la a l’abast del conjunt de la ciutadania a través d’ un pla de gestió cultural integral per a Ciutadella. Democratitzarem els ajuts amb criteris socials, d’assistència, de participació, de solidaritat i de cooperació amb l’administració. Volem donar cabuda també a fórmules no convencionals i innovadores, i fer de Ciutadella, una ciutat amiga de la Cultura.Reprendem el projecte d’ un teatre grec  a l’ aire lliure entre Es Pla de Sant Joan i la Plaça de Dalt des Penyals. L’actuació es podrà finançar amb l’impost de turisme sostenible. De la mateixa manera, plantegem la reforma i nova estructuració del Bastió de Sa Font per a convertir-lo en un centre de Cultura contemporània.

7.La perspectiva de gènere i la mirada feminista ha de ser present a totes les actuacions i les polítiques que impulsa l’Ajuntament. Com a tot municipi, volem un pla d’ igualtat municipal per fer de Ciutadella un referent des del punt de vista de la perspectiva de gènere.  Donarem garanties perquè no quedi en un document teòric ans tindrà una comissió de seguiment i una aplicació real vers el  dia a dia de la nostra ciutat.Defensem la paritat entre homes i dones en totes les comissions municipals i, amb aquesta premissa, exigirem  que la comissió experta que ha d’avaluar les festes de Sant Joan per a optar a la candidatura a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, tingui  el mateix nombre de dones i d’ homes.  Ciutadella ha d’assumir  de forma natural, que les dones pageses  puguin participar, si així ho desitgen, de tots i cada un dels aspectes de la Festa.

8.Som un dels municipis que més part del pressupost destinem a l’atenció social.I seguirem en aquesta línia. Al nostre programa 2019-2023 proposem la conversió de la Fonda Espanya en un centre d’estada temporal per solucionar problemes d’emergencia social a col·lectius especialment vulnerables. Pensem que és essencial agilitzar la tramitació de les ajudes urgents i plantegem la creació d’una targeta de prestacions municipals per tal de poder ingressar directament les ajudes a les persones. Volem avançar cap a un municipi on les taxes i els preus públics siguin en funció de la renda de les persones. I estudiar que les infraccions també es paguin en funció de les rendes de les persones. Volem un municipi de justícia social, un municipi equitatiu i amb UNIDES PODEM sí s’avançarà en aquest sentit.
9. Un dels nostres puntsessencials del programa és el de la implicació màxima també a nivell local en la lluita contra el canvi climàtic. Exigirem als nostres socis la reestructuració total dels contractes de l’Ajuntament de subministrament elèctric. Prioritzarem sempre l’energia neta i procedent de fonts renovables 100×100 als edificis públics. L’administració local ha de donar exemple. Cercarem alternatives en el subministrament elèctric a la posició dominant d’Endesa.

  1. L’Ajuntament ha d’aprovar amb el consens de tots els grups municipals un gran pla d’oferta pública per la següent legislatura. És imprescindible la incorporació de nou personal per a modernitzar una administració que fa més de 15 anys que no ha creat places públiques. Nosaltres apostem per la remunicipalització de serveis i la seva gestió a partir d’empreses públiques o patronats. Ha de ser un pla amb un horitzó a mig termini. Es tracta de desenvolupar una política valenta i transformadora de la nostra Ciutat.
Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *