Camina Tempranilllo 2017 Net i brillant amb un atractiu color vermell cirera

Aquesta setmana sortejam gràcies a Vinum Menorca un vi jove de la DO La Mancha elaborat amb raïm Ull de Llebre. El Camina Tempranillo 2017, elaborat per la societat cooperativa Cristo de la Vega, creada al 1955 quan un grup de 25 d’agricultors van unir la seva passió pel vi amb el somni d’elaborar vins de qualitat. La utopia es va fer realitat i el camí iniciat fa més de 60 anys dóna any rere any el seus fruits amb uns vins joves, de qualitat, aromàtics… i d’aquest llarg camí sorgeix el nom dels seus vins, els “Camina”.

Nota de tast

  • Aspecte: Net i brillant amb un atractiu color vermell cirera de capa alta i ribet violeta que li denota la seva jovenesa.
  • Nas: Aromes varietals a fruites vermelles com els gerds i negres com la mora d’abatzer madura o les cireres. Notes de fruits secs com les avellanes i les ametlles.
  • Boca: Fresc, redó, estructurat. Tanins dolços i suaus que el fan molt agradable en boca. Vi jove amb molta fruita.

MARIDATGE

Estam davant un vi jove que ens agradarà des del primer glop i que ens sorprendrà de bona manera, perquè moltes vegades no som massa partidaris de les DO no tant conegudes o clàssiques en la elaboració de vins amb Ull de Llebre com és el cas de la DO La Mancha, que amb aquest Camina res té a envejar a la DOQ Rioja o la DO Ribera del Duero.

Un vi jove, bo de beure i que és perfecte per anar de tapes. Des d’un plat de pernil ibèric, a una taula d’embotits de Menorca amb sobrassada, cuixot, botifarró blanc i salsitxa. Maridarà a la perfecció amb el formatge semi curat de Son Piris o amb el formatge amb orenga o el formatge amb romaní de Binigarba.

Llengua amb tàperes, truita de patates, bacallà amb pebres, callos amb tomatigat o carn amb fesols per acompanyar tapes de cuina menorquina.

Carns vermelles a la graella o bé amb salses com les de formatge de Menorca o la clàssica de pebre verd.

Arròssos de mar i muntanya com el de pollastre amb gambes o el de conill, escamarlans i sípia.

Macarronada, canons amb conill, conill amb tomatigat, pollastre amb fesols, pollastre al forn, panadera de be o de porc.

El guanyador del sorteig d’aquesta setmana ha estat la nostre subscriptor Pau Faner i Coll, escriptor que ara mateix acaba de publicar, entre altes, la novel·la “Formigues als pantalons” que podrà degustar aquest vi jove acompanya de la seva esposa, na Rosa Canet, gran lectora de les novel·les den Pau, i també del Setmanari El Iris.

Si voleu saber més o comprar aquest vi jove de la DO La Mancha, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *