Que les elèctriques no es surtin amb la seva

No és de rebut que els menorquins, tant particulars com empreses, afectats per l’aturada elèctrica del passat 28 d’octubre, que va deixar sense llum a més de mitja illa de Menorca al llarg de 3 dies o més en alguns casos, es quedi sense cap compensació per als afectats i amb el vist i plau del Govern Balear cap a les elèctriques.

No pot ser que des de les Administracions estatal i autonòmica no s’hagin fet les passes pertinents perquè els menorquins afectats rebin les seves indemnitzacions, perquè si Red Elèctrica hagués fet el corresponent manteniment del cable submarí entre Menorca i Mallorca, les conseqüències no haguessin estat tant greus, i els fets van passar deixadesa en el manteniment.

Per altra banda un cap de fibló no és un fet aïllat i excepcional a la nostra illa. En tenim de documentats des del segle XVIII amb les seves conseqüències i desperfectes, per açò les elèctriques no es poden acollir a una força major, i rentar-se les mans.

Els administrats estam farts de veure com de cada vegada el rebut de l’electricitat és de cada vegada més alt. Estam pagant un 80$% més del que pagaven fa 10 anys, i és lamentable la manca de control dels preus de mercat per part del Govern estatal de torn.

Potser és ben hora d’exigir polítiques que mirin més per la butxaca del ciutadans que pels beneficis de les grans multinacionals.

És ben hora de sortir al carrer i de reivindicar, d’exigir que serveis tant bàsics com l’electricitat, els carburants, les comunicacions aèries, les de telefonia tinguin uns preus regulats per l’Estat, i sinó que l’Estat sigui valent i les torni a nacionalitzar, perquè la gran errada dels governs neoliberals espanyols, com el d’Aznar, va ser la seva privatització, cosa que els ciutadans pagam massa car.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *