El Pi Menorca exigeix que el 50% del recaptat per l’ecotaxa s’inverteixi en el municipi d’origen Defensa que el REIB assumeixi els costos del transport de mercaderies fins l’illa

El Pi Menorca exigeix que l’impost de l’Ecotaxa que es recapti a cada municipi, s’inverteixi de nou en el seu lloc d’origen en un 50% i la resta passi a disposició del Govern Balear perfer inversions majors a les quatre illes amb un sistema equitatiu. “Aquest impost en primera instància es va crear per fomentar la sostenibilitat i desenvolupar els recursos que tenen unimpacte directe sobre el turisme, però a dia d’avui ens trobam que de quasi trenta projectes aprovats per Menorca amb els doblers d’aquest impost, n’hi manquen més de 20 perexecutar, i que els pobles on s’ha recaptat en ocasions la inversió ha estat mínima”, critica la candidata menorquina d’El Pi al Parlament Balear, Marisa Puertas.

La formació també aposta per un REIB eficient que assumeixi els costos d’insularitat en el transport de mercaderies, ja que és necessari per abaratir els preus del mercat i avançarcap a la revitalització de la indústria a l’illa, la desestacionalització laboral i la diversificació econòmica. Així mateix, “aquest REIB ha de garantir una tarifa màxima en el transport aeripels residents, ja que per motius mèdics, laborals o d’estudis és quasi obligat haver de viatjar”.

En referència al REIB, Puertas comenta: “Podem ser solidaris però no deixarem que ens prenguin el pèl, i considerem que el REIB aprovat per Francina Armengol és més que una broma de mal gust perquè aprova coses que ja disposava el nostre Estatut d’Autonomia i que no s’han complert, en punts tan importants com que Balears ha d’estar dins la mitjanaestatal d’inversió, i noltros esteim per una banda en la cua d’inversió estatal, i per l’altra somde les quatre comunitats que finançam a la resta del Estat”.

Per la candidata d’El Pi, fets com aquests deixen veure que no és tan important el que digui la llei, sinó el compromís i la voluntat política per complir-la. “L’administració requereix de polítics seriosos i professionals, i el nostre compromís es amb la ciutadania perquè entenem que el nostre aval no és la marca, sinó la proximitat i la credibilitat que ens guanyem amb els ciutadans per la feina ben feta, allà on hem tingut ocasió de governar”, conclou.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *