L’efecte Juaneda no dóna els resultats esperats El PP d'Antoni Juaneda pateix els segons pitjors resultats a unes municipals a Ciutadella

La candidatura encapçalada per Antoni Juaneda, no ha aconseguit ni de ben aprop els resultats que s’esperaven per part dels populars, que fins i tot optaven a poder governar l’Ajuntament de Ciutadella amb un pacte amb les altres formacions de centre dreta, com Ciutadan’s.

La divisió del vot de la dreta, ha estat una de les causes, a més del desgast a nivell nacional i regional dels populars, que ha impedit a Juaneda millorar els, ja dolents resultats, aconseguits per Juanjo Pons Anglada, a les passades municipals, on el PP va davallar dels 10 regidors aconseguits per José María de Sintas, als 6 de Pons Anglada i des d’ahir sols comptarà amb 5 regidors. Hi ha que remuntar-se a la primera legislatura democràtica per a recordar uns resultats tants baixos, si bé hi ha que tenir en compte que el aquells moments Alianza Popular sols va aconseguir un regidor a un ajuntament format per 17 regidors, i no els 21 actuals.

Antoni Juaneda ha aconseguit ser la segona llista més votada amb 2.554 vots, front als 2.944 aconseguits a 2015. Cal recordar que a 2011 la candidatura dels populars que va encapçalar José María de Sintas va aconseguir 4.915 vots. En dues legislatures el Partit Popular ha perdut a Ciutadella un total de 2.361 vots.

Per la seva part, el PSM ha fet una evolució totalment contraria i ha anat sumant. Si a 2011 aconseguia 2.210 vots, a les municipals de 2015 arribava als 3.019 i a les d’ahir diumenge dia 26 de maig aconseguia 3.391 vots. En tres legislatures el PSM MXM ha aconseguit un total de 1.181 electors més.

Acompanyaran a Antoni Juaneda com a regidors al grup municipal popular: Juana Mari Pons Torres, Blanca de Olivar Oliver, Joan Benejam Escanellas i Maria Antònia Taltavull.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *