El servei de neteja del litoral balear recull 11,8 tones de residus aquest mes de maig La flota d’embarcacions s’ha millorat amb barques propulsades amb gas propà GLP i càrrega solar

Des que va començar el servei de neteja del litoral el passat dia 1 de maig, les barques de neteja han recollit 11.875,99 kg de residus. Aquest servei, que presta l’Agència Balear de l’Aigua i la Qualitat Ambiental (ABAQUA), és únic a la Mediterrània i disposa de 30 embarcacions. Estarà en marxa fins al dia 30 de setembre i la flota d’embarcacions s’ha millorat amb barques propulsades amb gas propà GLP i càrrega solar: té 26 vaixells del tipus virot i 4 de semilitoral.

Diàriament s’han retirat de mitjana 383,10 kg de residus de les costes de l’arxipèlag, en què predominaven els plàstics (45,42 %), seguits de fustes (26,15 %) i matèria orgànica (12,53 %), entre altres tipus; també s’han retirat restes d’elements vegetals, olis o altres.

Per illes, s’han recollit 7,2 tones de residus de la mar a Mallorca, 1,4 tones a Eivissa, 2,6 tones a Menorca i 468,35 kg a Formentera. A més, s’han atès 4 avisos, 3 de l’112 i Salvament Marítim, i 1 de particulars i institucions.

Cal recordar que durant tot l’any hi ha una embarcació a cada illa per poder intervenir en vessaments a la mar i actuar en moments concrets en què s’acumuli brutor o per anar a zones de difícil accés terrestre.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *