Un Sant Joan compromès amb l’entorn

Com cada any, Ciutadella enceta les festes populars de Menorca. Sant Joan ja és molt a prop i el Consorci de Residua i Energia juntament amb el Consell i l’Ajuntament de ciutadella volen que siguin compromeses amb l’entorn i el medi ambient. Enguany Ciutadella té l’oportunitat de sumar-se a la proposta que tan bé va funcionar l’any passat als altres pobles de l’illa de reduir els residus de les festes.

Així,el got reutilitzable, enguany ha de ser un dels protagonistes de les nostres festes; per reduir la generació de residus i evitar que els carrers i les places del poble acabin plens d’envasos i gots d’un sòl ús amb escasses opcions de reciclatge. I és que el millor residu és aquell que no es produeix, i una oportunitat per demostrar-ho és utilitzant el got reutilitzable durant les festes d’estiu.

Els gots són aptes per a consum alimentari, segons la regulació EU 10/2011; estan fabricats en polipropilè homopolímer, tenen una capacitat de 40 cl i un pes de 35,3 g. Són translúcids, estan impresos en quadricromia amb un dibuix en aquarel·la del far de Favàritx i un llaüt; i també s’hi inclouen les mesures per a diferents tipus de begudes. N’hi ha 58.000 de disponibles.

Ara va de bo, ara va de got és una iniciativa amb un rerefons mediambiental, engegat gràcies a la col·laboració de totes les administracions locals de l’illa, i que, a més, ha tingut la sort de poder comptar amb el Centre Especial d’Ocupació Ecoverd, el que també li atorga un caire social. L’Ajuntament de Ciutadella convida als bars perquè formin part d’aquesta iniciativa com a establiment col·laborador (servint i rebent aquests gots). L’aposta és per reduir dràsticament l’ús de gots de plàstic d’un sol ús; amb açò millorarem la seguretat dels cavalls i de les persones durant la festa i, per descomptat, farem un gest positiu pel medi ambient. A més és una iniciativa que no costa res perquè l’euro avançat es recuperarà en retornar el got.

Com es fa la comanda prèvia de gots

Els particulars i els establiments (bars, restaurants, supermercats) que vulguin un estoc de gots per a les festes poden fer la comanda prèvia a la Fundació de Discapacitats, de l’1 a l’11 de juny, enviant un missatge a: aravadegot@gmail.com. Tel. 971 48 10 46.Fora d’aquest termini no es pot acceptar cap petició. La recollidade les comandes serà a la Fundació de Persones amb Discapacitat, al carrer Bijuters núm. 3, del polígon industrial de Ciutadella. En cas que se sol·liciti el lliurament dels gots a l’establiment mateix, la Fundació facturarà el cost del transport. Per als particulars no es faran lliuraments a domicili; hauran de recollir la comanda al carrer Bijuters núm. 3 del polígon industrial de Ciutadella.

Com a primera iniciativa, dissabte passat va tenir lloc a la plaça de la Catedral una taula informativa preparada per un grup de joves estudiants de l’IES Maria Àngels Cardona (que formen l’associació CAMI – Canvi a favor delMedi Ambient i la Igualtat) amb l’objectiu de donar a conèixer als ciutadans la iniciativa “Ara va de bo, ara va de got”.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *