X Colloquium Chemiometricum Mediterraneum

De l’11 al 14 de juny s’ha celebrat en el Llatzeret el X Colloquium Chemiometricum Mediterraneum. Aquesta reunió científica està organitzada per les societats de quimiometria d’Espanya, Itàlia i França i se celebra  de forma rotatòria a cada un dels tres països. 

De forma simplificada, la quimiometria es pot definir com la ciència de l’extracció d’informació de sistemes químics. És de naturalesa intrínsecament interdisciplinària, ja que pràcticament tot pot ser considerat un sistema químic. Les seves aplicacions poden anar des de la identificació de materials d’origen arqueològic fins al control de qualitat de processos farmacèutics.

El cicle de conferències s’inicià a Barcelona el 1987 i té com a objectiu fonamental posar en contacte investigadors de diferents àmbits i facilitar el coneixement mutu, personal i científic, així com possibilitar la creació de xarxes de col·laboració científica d’àmbit europeu. Enguany l’organització corresponia al grup espanyol, que la delegà al professor Santiago Maspoch (Universitat Autònoma de Barcelona, UAB) i al Dr. Gabriel Vivó (Tecnometrix), juntament amb tots els membres del Grup d’Investigació en Quimiometria Aplicada de la UAB. Ha comptat amb la participació de 85 investigadors i professionals de 9 països. Entre altres aplicacions, s’han presentat comunicacions en l’anàlisi d’aliments, medi ambient, farmàcia, metabolòmica, anàlisi d’imatge i desenvolupament de nous procediments.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *