Mediterráneamente plástico, avui al Club Nàutic de Ciutadella

L’organització Good Karma Projects arriba a Menorca avui divendres dia 14 de juny, a les 19:30h, per a mostrar-nos en el Club Nàutic Ciutadella el seu documental “Mediterráneamente Plástico”, seleccionat oficialment en el ‘Barcelona Surf Festival 2019’. La de Ciutadella és la tercera aturada d’aquest itinerari, perquè l’audiovisual ja s’ha projectat a Tarragona, Barcelona i Palma, amb un notable èxit. Aquest acte de divendres en Es Nàutic viurà la projecció primer de tot del curt-documental per després celebrar una xerrada envers del tema, en la que estan convidades entitats menorquines dedicades a la neteja de plàstics de les nostres costes.
“Mediterráneamente Plástico” neix de la mà de l’equip d’enginyers i surfistes que formen part de Good Karma Projects, també conegut com GK Projects, una organització sense ànim de lucre que treballa per a canviar la indústria del surf cap a un exemple en sostenibilitat. El documental, gravat pel fotògraf i filmògraf anglès Joe Delahunty, presenta l’estudi de les mostres de microplàstics recollides en el Mar Mediterrani el mes de setembre, durant la regata anual que es realitza des de Salou fins a Mallorca. El veler arriba a Ciutadella procedent de Salou i porta un enginy que utilitzen per recollir microplàstics mentre naveguen.
Una de les observacions de la recerca que podrem veure aquest divendres en el Club Nàutic Ciutadella és que la concentració de plàstic trobada al Mediterrani són similars a les famoses illes del Pacífic.
El principal objectiu del reportatge a Ciutadella és contribuir a la conscienciació de la quantitat de residus que es generen sense control i com la majoria d’aquests acaba en els nostres mars. Al mateix temps, es busca inspirar i la complicitat de les noves generacions per a canviar la manera d’actuar cap al medi ambient. Un documental que va ser estrenat al públic per primera vegada durant el ‘Barcelona Surf Festival’ de finals de maig.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *