Plantes repel·lents (d’animals, eh?)

Cansat de comprar repel·lents per bitxos? No t’agrada empastifar s’hortal amb insecticides? Anem a tirar de saviesa popular! Avui vos rallaré d’unes plantes que vos ajudaran a espantar plagues i animals indesitjats. No els llevaran del tot, però segur que vos podreu estalviar un bon pico en productes fitosanitaris.

A més, com que són plantes amb flor, vos quedarà un hortet de dalt de tot 😉

Preparats idò? Llista a punt:

  1. La menta, l’alfàbrega, el tem, el romaní i la sàlvia són protectors contra plagues com els pugons i la mosca blanca. A més de ser bones herbes aromàtiques que et serviran també per cuinar. Un dos en un!
  2. La calèndula va molt bé per espantar els cucs de terra i també per mantenir la mosca blanca enfora, el que ens estalviarà fongs i bacteris.
  3. Plantes aromàtiques com el gessamí i l’alfàbrega van molt bé per eliminar moscards. O sigui que a banda de posar-los a l’hort, ja et pots fer amb una alfàbrega i posar-la a la finestra de l’habitació a l’estiu si no et vols despertar ple de pics. Els “dondiego de noche” també et farà la funció, a banda de deixar-te tot l’ambient perfumat.
  4. Les caputxines mantenen bitxos en general enfora. Una aposta segura.

Com sembrar-les? Tens tres opcions. La primera és sembrar una filera de cada intercalades: producte d’horta, aromàtiques, producte d’horta, aromàtiques, i així successivament. També pots posar una planta repel·lent al principi i al final de cada filera. O pots optar per fer un perímetre i així protegeixes tot l’hortal, a més d’embellir-lo. O sigui que ja ho saps, enguany, fora bitxos!

Per cert…tenim nou canal de youtube on trobaràs més consells. Cerca’l al nostre facebook.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.