Plantes repel·lents (d’animals, eh?)

Cansat de comprar repel·lents per bitxos? No t’agrada empastifar s’hortal amb insecticides? Anem a tirar de saviesa popular! Avui vos rallaré d’unes plantes que vos ajudaran a espantar plagues i animals indesitjats. No els llevaran del tot, però segur que vos podreu estalviar un bon pico en productes fitosanitaris.

A més, com que són plantes amb flor, vos quedarà un hortet de dalt de tot 😉

Preparats idò? Llista a punt:

  1. La menta, l’alfàbrega, el tem, el romaní i la sàlvia són protectors contra plagues com els pugons i la mosca blanca. A més de ser bones herbes aromàtiques que et serviran també per cuinar. Un dos en un!
  2. La calèndula va molt bé per espantar els cucs de terra i també per mantenir la mosca blanca enfora, el que ens estalviarà fongs i bacteris.
  3. Plantes aromàtiques com el gessamí i l’alfàbrega van molt bé per eliminar moscards. O sigui que a banda de posar-los a l’hort, ja et pots fer amb una alfàbrega i posar-la a la finestra de l’habitació a l’estiu si no et vols despertar ple de pics. Els “dondiego de noche” també et farà la funció, a banda de deixar-te tot l’ambient perfumat.
  4. Les caputxines mantenen bitxos en general enfora. Una aposta segura.

Com sembrar-les? Tens tres opcions. La primera és sembrar una filera de cada intercalades: producte d’horta, aromàtiques, producte d’horta, aromàtiques, i així successivament. També pots posar una planta repel·lent al principi i al final de cada filera. O pots optar per fer un perímetre i així protegeixes tot l’hortal, a més d’embellir-lo. O sigui que ja ho saps, enguany, fora bitxos!

Per cert…tenim nou canal de youtube on trobaràs més consells. Cerca’l al nostre facebook.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *