Els pacients del Mateu Orfila podràn rebre la visita de les seves mascotes

Aquest matí s’ha presentat a l’Hospital Mateu Orfila el nou projecte de visites de gossos a pacients ingressats en un acte que ha comptat amb la presència del gerent de l’Àrea de Salut de Menorca, Antoni Gómez Arbona; la responsable de la Unitat de Qualitat i Seguretat del pacient de l’Hospital Mateu Orfila, la doctora Tamara Contreras del Pino; professionals sanitaris que formen part del projecte; a més de representants de la delegació a Menorca del Col·legi de Veterinaris de les Illes Balears; de la Protectora d’Animals de Maó i de les empreses que han finançat i col·laborat en la posada en marxa del projecte: Caixabank i Uniformes Menorca.

Amb el nom de Dogspital, es tracta d’una iniciativa que s’ha posat en marxa a Menorca a petició de professionals que treballen al centre i que s’ha desenvolupat a través de la Unitat de Qualitat, en col·laboració amb altres serveis, seguint el model que ja està funcionant a Eivissa de manera pionera a tot l’Estat.

El projecte contempla la visita dels gossos als pacients hospitalitzats pels beneficis que pot suposar rebre la visita de les seves mascotes: reduir l’ansietat, estimular la memòria, i la comunicació i la interacció. La iniciativa va dirigida a pacients d’estades hospitalàries perllongades (a partir de 10 dies) que reuneixin les condiciones clíniques que s’han establert al protocol que han de seguir pacients, familiars i professionals sanitaris en el moment que es presenti la petició de visita d’una mascota a l’Hospital. Les visites també queden restringides a gossos de més d’un any que convisquin en el domicili familiar dels pacients i la trobada es produirà en un espai que s’ha creat per a tal fi en l’entrada principal de l’Hospital, al costat del servei de Radiologia.

El pacient ingressat ha de demanar la visita de la seva mascota a través de la seva infermera. El metge valorarà si es donen las condicions clíniques per poder rebre aquesta visita i, una vegada ho autoritzi, es posarà en contacte la família amb membres de l’equip Dogspital-Menorca. El següent pas consistirà en demanar cita amb alguna de les 9 clíniques veterinàries de l’illa que col·laboren de manera altruista amb aquest projecte per acreditar unes mesures d’higiene, desparasitació i vacunació de l’animal. Totes les fases han de quedar registrades en el passaport caní que es lliurarà a la família a l’inici del procés.

Seran els educadors i monitors canins de l’equip Dogspital els que acompanyaran a l’animal en la visita del seu amo a l’Hospital, una visita que es preveu que tengui una durada d’una hora i sempre en horari de capvespre. Els animals autoritzats per fer aquestes visites aniran identificats amb un mocador amb el logotip de Dogspital. La visita entre el gos i el seu amo estarà supervisada en tot moment per membres de l’equip per garantir que es segueixen les mesures d’higiene i seguretat que s’han establert durant i després de la visita, quan el pacient torni a la seva habitació d’ingrés.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *