Reubicar i repensar la fira de Sant Joan

Des de l’Ajuntament de Ciutadella s’hauria d’analitzar bé si val o no la pena el mantenir l’actual fira de Sant Joan davant la plaça des Pins, amb totes les molèsties que causa, no sols als veïns, sinó també al conjunt de la ciutadania.

Des del Setmanari El Iris opinem, com també ho opinen un bon nombre de ciutadans i ciutadanes, que la fira de Sant Joan ha de canviar d’emplaçament, i seguir l’exemple de pobles com Alaior, Ferreries o Fornells que tenen aquestes atraccions fora del centre, bé sigui a la perifèria o als polígons industrials.

Ciutadella té unes necessitats que es veuen alterades per mor d’aquesta ubicació que obliga a fer nombrosos canvis de circulació, reubicació dels autocars que van a les platges i també dels taxis, com també són molts els veïns que han de patir les molèsties de les renous tot el dia i a més a més s’agreuja la manca d’aparcaments que pateix Ciutadella en plena temporada turística.

La nostra proposta, que podrà ser o no compartida, que podrà ser o no encertada és que la Fira de Sant Joan, tal i com s’ha fet a Palma, per exemple, es reubiqui al Polígon Industrial, i mentres tant a la plaça des Pins s’hi faci una fira alternativa, amb productors locals, els artesans que participen als diferents mercats i venda de menjars saludables, entre altres coses, tot relacionat amb la promoció del producte local de Menorca i el concepte de Menorca com a Reserva de Biosfera. I per als més petits, llogar un parell de boti-botis o activitats que siguin de franc, que bé pot assumir el nostre ajuntament.

Per una banda desplaçar una activitat molesta i a la vegada “escurabutxaques”, com és l’actual fira i per altra la creació d’una fira alternativa davall Es Pins, que no comporti canvis a la circulació, tallar carrers, reubicar els autocars i els taxis, no ha de ser ni un trauma, ni un impediment, sinó tot el contrari. Hem d’afavorir als emprenedors locals, aquells que paguen els seus impostos a ca nostra i que invertiran els seus guanys a la nostra illa i oferirem a la plaça des Pins una fira de qualitat, artesana i d’acord amb el que és la filosofia nostra illa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *