Actes 8 Març

La plataforma ‘Per Una Mar Sense Plàstic’, conjuntament amb l’Ajuntament de Ciutadella i el Consell de Menorca, tornaran a premiar la devolució d’envasos de beguda amb 10 cèntims per unitat.

 

El comentari entre els habitants de Ciutadella i els treballadors dels serveis de neteja durant el passat Sant Joan va ser unànim. Quan els residus tenen un valor econòmic, la gent no els abandona i els espais públics queden totalment nets. Aquesta va ser la gran conclusió de l’experiència de retorn d’envasos posada en marxa durant les festes de Sant Joan a Ciutadella de l’any passat per la campanya ‘Per una mar sense plàstic’ i el Consell Insular de Menorca, l’Agència Menorca Reserva de Biosfera i l’Ajuntament de Ciutadella.

Davant d’aquest èxit, aquest any es tornarà a repetir l’acció i la máquina de retorn d’envasos estarà disponible els dies 23 (de 16 a 22 h.) i 24 de juny (de 10 a 20 h.) a la Plaça del Pins perquè la gent pugui tornar els seus envasos de begudes i, a canvi, rebre una compensació de 10 cèntims d’euro per cada llauna, ampolla o bric.

L’any passat, la iniciativa va tenir un èxit desbordant i 13.627 envasos de begudes van salvar-se d’acabar per terra, com en festes anteriors, ja que van ser recuperats per una ciutadania encantada i il·lusionada amb l’acció. De fet, els ciutadans van continuar portant les seves bosses d’envasos a la plaça dels Pins fins i tot un cop acabada la campanya. Durant la primera jornada es van recuperar 5.600 envasos i durant la segona, 8.027. Les llaunes, ampolles i brics recuperats van representar en volum més de 10.000 litres.

La Llei de Residus balear, aprovada durant la passada legislatura, precisament incorpora la devolució d’envasos de begudes al comerç com una de les solucions per acabar amb els plàstics d’un sol ús.

‘Per una mar sense plàstic‘ reuneix organitzacions diverses que s’uneixen amb un sol objectiu: alliberar les Illes Balears del milió d’envasos de begudes que cada dia contaminen el nostre territori. La campanya l’impulsen Amics de la Terra, Greenpeace, GOB, Fundació Deixalles, Pimeco, recircula, Rezero i Retorna.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.