Premi de patrimoni Europa Nostra 2019 per a Lithica

Des de la Fundació Lithica-Pedreres de s’Hostal comuniquen que el projecte de rehabilitació de les Pedreres de s’Hostal de Ciutadella forma part dels guardonats dels Premis de Patrimoni Europeu / Premis Europa Nostra 2019, el premi europeu més prestigiós en el camp del patrimoni, fundat pel Programa “Creative Europe”. Els 25 guardonats pertanyents a 16 països han estat recompensats pels seus exemplars èxits en les categories de conservació, investigació, dedicació especial al patrimoni i educació, formació i sensibilització.

Els premis seran lliurats en una solemne Cerimònia dels Premis de Patrimoni Europeu que se celebrarà el 29 d’octubre a París, durant el Congrés de Patrimoni Europeu Durant aquesta Cerimònia, d’entre els 25 guardonats s’escolliran 7 projectes guardonats amb un Gran Premi (cada un dels quals rebrà 10.000 euros), i el guanyador del Premi del Públic, tots ells elegits entre els projectes premiats aquest any.

Els ciutadans d’Europa i de la resta del món poden a partir d’ara votar online pel Premi del Públic, donant suport així a algun / s dels projectes guanyadors del seu propi país o d’un altre país europeu.

Per a la Fundació Lithica-Pedreres de s’Hostal es concep com una forma de reconeixement a la feina, dedicació, defensa i difusió del patrimoni cultural i la cultura pròpia. Un treball que durant 25 anys ha superat limitacions i amb fe i tenacitat aconsegueix dia a dia posar en valor part de la humil identitat de la nostra illa donant-la a conèixer a propis i visitants que descobreixen la història del seu paisatge amagat, les pedreres de marès de s’Hostal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *