Una ambulància del 061 espera més de 15 minuts per accedir al nucli antic Els pivots de la plaça des Born i la manca d'agents policials provoquen el retard

El nucli antic de Ciutadella està més pensat per als comerços i les activitats econòmiques que pels propis residents. Des de fa més de quatre legislatures l’accés al nucli antic està barrat per pivots de ferro que impedeixen el pas de vehicles entre les 11 del matí i les tres del capvespre i entre les 17,00 h i les 22,00 h a l’estiu. Aquests pivots, impedeixen l’entrada de vehicles comercials i de repartiment, a més dels no residents, però també als residents que han d’adaptar-se als  horaris, cosa que no passa a altres ciutats, on es mira més pel resident que pel comerciant, i el resident pot circular a qualsevol hora del dia per arribar el més aprop possible del seu habitatge per a tasques de càrrega i descàrrega, recollir infants o persones majors. A Ciutadella, desgraciadament no és així.

Dissabte matí, però va passar allò que des de fa temps estava cantat. Un bar del centre de Ciutadella dona avís al 061 per a una urgència. L’ambulància arriba a la plaça des Born i es troba el pas barrat. Avisa a la Policia Local, però el temps passa i passa. Després de 15 minuts un dels efectius del 061 parteix a peu cap al lloc dels fets. L’altra espera a que li obrin els pivots… fins que amb l’ajut d’un comerciant poden obrir-ne un i passar. L’espera haurà o no haurà estat fatal?

Perquè es van posar els pivots elevables a la costa de Baixamar fa dues legislatures i no al carrer de Cas Comte? Perquè no s’instal·len càmeres de vigilancia i control de matrícules dels vehicles autoritzats? Hem d’esperar sempre a que passi una desgràcia?

Modus vivendi, modus operandi… i mentres tant el nucli antic es va abandonant per part dels ciutadellencs i els habitatges són venuts a gent de fora que hi fa uns quinze dies o es reconverteixen en petits hotels.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *