Actes 8 Març

Aquests són els consellers i conselleres del nou govern de Francina Armengol Hi haurà 11 conselleries i els titulars prendran possessió demà al Consolat de Mar

La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, ha signat avui matí el Decret 9/2019 pel qual es determina la composició del Govern i s’estableix l’estructura de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i el Decret 10/2019 pel qual es disposa el nomenament dels membres del Govern de les Illes Balears.

Segons estableix el Decret 9/2019, el Govern estarà integrat per la presidenta, el vicepresident i els consellers i conselleres, i l’Administració de la Comunitat Autònoma estarà estructurada en 11 conselleries, que seran les següents:

– Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius

– Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat

– Conselleria d’Hisenda i Relacions Exteriors

– Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball

– Conselleria d’Afers Socials i Esports

– Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca

– Conselleria de Salut i Consum

– Conselleria de Mobilitat i Habitatge

– Conselleria de Medi Ambient i Territori

– Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació

– Conselleria d’Administracions Públiques i Modernització

 

Així mateix, el Decret també estableix que el vicepresident assumirà la titularitat de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius.

 

D’altra banda, el Decret 10/2019 disposa el nomenament dels nous membres del Govern de les Illes Balears. Tal com indica, Juan Pedro Yllanes Suárez serà el vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius; Pilar Costa i Serra assumirà la cartera de Presidència, Cultura i Igualtat i també serà la portaveu del Govern; Rosario Sánchez Grau serà la consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors; Iago Negueruela Vázquez serà el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball; Fina Santiago Rodríguez serà la consellera d’Afers Socials i Esports; Martí March Cerdà serà el conseller d’Educació, Universitat i Recerca; Patricia Gómez Picard serà la consellera de Salut i Consum; Marc Pons i Pons serà el conseller de Mobilitat i Habitatge; Miquel Mir Gual serà el conseller de Medi Ambient i Territori; Mae de la Concha García-Mauriño serà la consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, i Isabel Castro Fernández serà la consellera d’Administracions Públiques i Modernització.

Els decrets signats avui per la presidenta Armengol entraran en vigor a partir de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, prevista per a demà dimecres. Aquest dimecres també serà el dia en què els nous consellers prendran possessió del càrrec al Consolat de Mar, en un acte previst a les 10.30 hores.

Juan Pedro Yllanes Suárez (Madrid, 1960)

És llicenciat en Dret i magistrat, amb experiència com a jutge des de l’any 1989 fins a l’any 2015 al Jutjat de Primera Instància número 6 de Palma, al jutjat Penal de Sevilla i a l’Audiència Provincial de Palma, entre d’altres. També ha exercit com a professor de l’Escola Judicial i del 2015 al 2019 ha estat diputat al Congrés dels Diputats.

Pilar Costa i Serra (Eivissa, 1968)

Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona i professora de dret en excedència de l’Escola de Turisme d’Eivissa, ha estat diputada al Parlament de les Illes Balears en diferents legislatures.També, ha estat consellera d’Innovació, Interior i Justícia; presidenta del Consell Insular d’Eivissa i Formentera i consellera coordinadora de l’Àrea de Govern i titular del Departament de Corporació i Comunicació del Consell Insular d’Eivissa. Des de l’any 2016 fins a l’actualitat ha exercit com a consellera de Presidència i portaveu del Govern. També ha exercit com a advocada, tasca que va compaginar amb el càrrec quan fou la primera senadora progressista per Eivissa i Formentera, entre el 1996 i el 1999.

Rosario Sánchez Grau (Palma, 1976)

Llicenciada en Economia i Administració i Direcció d’Empreses per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, ha treballat com a auditora en el sector privat i, des del 2004, com a funcionària de carrera de la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears, en el cos especial d’auditors. Ha estat directora de Gestió Sanitària de Mallorca (GESMA) i directora de Pressuposts del Consell Insular de Mallorca. L’any 2015 va ocupar el càrrec de secretària general de la Conselleria de Salut, fins que fou nomenada directora general de Coordinació. El juliol de 2018 va ser nomenada delegada del Govern central a les Illes Balears, càrrec que ha ocupat fins a l’actualitat.

Iago Negueruela Vázquez (Madrid, 1980)

Llicenciat en Dret per la Universitat de Santiago de Compostel·la, des de l’abril de 2008 és inspector de Treball del cos superior d’inspectors de treball i seguretat social. Va ser director general de Treball de les Illes Balears des del febrer de 2010 fins al juny de 2011, i el 2014 va ser nomenat àrbitre per actuar en reclamacions en matèria electoral de representants de treballadors en l’empresa i en els òrgans de representació del personal al servei de les administracions públiques. Ha estat conseller de Treball, Comerç i Indústria des del 2015 fins a l’actualitat.

Fina Santiago Rodríguez (Palma, 1961)

Llicenciada en Psicologia per la Universitat de les Illes Balears, és, a més, treballadora social i funcionària del cos tècnic superior de l’Administració des de l’any 1982. Va ser directora de l’Institut Balear d’Afers Socials (IBAS) durant la legislatura 1999-2003 i durant la legislatura 2007-2011 va ocupar la cartera de la Conselleria d’Afers Socials, Promoció i Immigració. Durant la legislatura 2011-2015 va ser diputada i coportaveu de MÉS per Mallorca al Parlament balear, i des del 2015 fins a l’actualitat ha estat consellera de Serveis Socials i Cooperació.

Martí Xavier March i Cerdà (Pollença, 1954)

Llicenciat i doctor en Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona, també és catedràtic de Sociologia de l’Educació i Pedagogia Social de la Universitat de les Illes Balears. Ha estat director del Departament de Ciències de l’Educació i del Departament de Pedagogia i Didàctiques Específiques de la UIB diversos anys i durant la legislatura 1999-2003 va ser director general d’Universitat del Govern de les Illes Balears. Actualment exerceix la vicepresidència de la Societat Iberoamericana de Pedagogia Social i des de l’any 2015 fins a l’actualitat ha estat conseller d’Educació i Universitat.

Patricia Gómez Picard (Tolosa, 1965)

Diplomada en Infermeria per la Universitat de les Illes Balears i Màster en Gestió i Planificació Sanitària per a Directius de Salut per la Universitat Europea de Madrid. Des del 2011 fins al 2015 va ser infermera d’Atenció Primària de Mallorca. També ha estat directora de Cures i Coordinació Sociosanitària del Servei de Salut de les Illes Balears (2007-2011), supervisora de l’Àrea de Formació i Recerca d’Infermeria de l’Hospital Universitari Son Dureta (2000-2007) i adjunta de Qualitat, Formació i Recursos Humans del Complex Hospitalari de Mallorca (1999-2000). També ha ocupat diferents càrrecs a l’Hospital Universitari Son Dureta i des del 2015 fins a l’actualitat ha estat consellera de Salut del Govern.

Marc Pons i Pons (Es Mercadal, 1973)

És arquitecte tècnic i enginyer d’obres públiques per la Universitat Politècnica de València i grau en Enginyeria d’Edificació per la Universitat de les Illes Balears. Entre el 1999 i el 2001 va exercir com a treballador laboral de la Direcció General d’Ordenació del Territori del Govern de les Illes Balears. És funcionari de l’Àrea d’Ordenació Turística del Consell Insular de Menorca, actualment en excedència, i ha exercit com a director insular d’Ordenació del Territori del Consell Insular de Menorca (2003-2004), director insular de l’Administració de l’Estat a l’illa de Menorca (2004), vicepresident segon i conseller d’Ordenació del Territori del Consell Insular de Menorca (2004-2007) i vicepresident primer i conseller d’Ordenació del Territori i Habitatge del Consell Insular de Menorca (2007-2008). També ha estat president del Consell Insular de Menorca (2008-2011) i diputat al Parlament de les Illes Balears des del 2010. Del 2015 al 2016 va ser conseller de Presidència, i des del 2016 fins a l’actualitat ha estat conseller de Territori, Energia i Mobilitat.

Miquel Mir Gual (Palma, 1985).

Llicenciat en Geografia i doctor en Geografia amb Menció Europea per la Universitat de les Illes Balears, el 2009 començà la seva trajectòria investigadora centrada principalment en la geomorfologia i gestió litoral, alhora que en la conservació d’espais naturals. Des del 2015 ha estat professor associat de la Universitat de les Illes Balears, en la qual ha impartit l’assignatura Gestió i Planificació d’Espais Naturals. A més, ha impartit docència a l’Edge Hill University i un important nombre de xerrades i conferències centrades en la seva especialització. Des de l’any 2016 fins a l’actualitat ha exercit com a director general d’Espais Naturals i Biodiversitat del Govern.

Mae de la Concha García-Mauriño (Gijón, 1954)

Titulada superior en anglès i francès a l’Escola Oficial d’Idiomes, ha estat llibretera a Ciutadella entre 1990 i 2015 i diputada al Congrés dels Diputats entre 2015-2019. També és responsable de l’àrea de Món Rural i Medi Ambient a Podemos.

Isabel Castro Fernández (Madrid, 1979)

Llicenciada en Dret i Administració i Direcció d’Empreses per la Universitat Carlos III de Madrid, va ingressar al cos superior d’inspectors de treball i seguretat social l’any 2008. També ha estat membre del secretariat de la Unió Progressista d’Inspectors de Treball i directora general de Treball, Economia Social i Salut Laboral del Govern de les Illes Balears des del 2015 fins a l’actualitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.