Francina Armengol pren possessió per “culminar els avanços iniciats aquests quatre anys” La presidenta ha promès el càrrec davant del president del Senat i tres ministres, als quals ha assegurat que serà “lleial i dialogant” a l’hora de defensar els interessos de les Illes Balears

Francina Armengol ha pres possessió aquest dilluns com a nova presidenta del Govern de les Illes Balears. “Farem tot el que estigui al nostre abast per aquesta terra. Dedicarem, al servei d’aquestes illes i de la seva gent, tot l’esforç que mereix la confiança renovada a les urnes”, ha promès davant el president del Senat, Manuel Cruz, i els ministres José Luis Ábalos, Teresa Ribera i Luis Planas.

La presidenta ha posat en valor la “transcendència” de repetir per primera vegada un Govern progressista “per culminar els avanços que aquesta societat ha iniciat aquests quatre anys”. En aquesta línia, ha remarcat que la “ciutadania ha tornat a triar progrés” per “avançar tots junts sense por cap a un horitzó de prosperitat i d’oportunitats per a tothom”.

Armengol també ha assegurat que la responsabilitat del seu càrrec serà encara major “perquè serà la primera vegada que una dona repeteixi com a presidenta del Govern, amb tot el que això té de simbòlic en una lluita per la igualtat d’homes i dones que volem seguir abanderant”.

De fet, ha emfatitzat que “la societat més digna i més ètica que perseguim ens assenyala una única direcció: consolidar més drets i llibertats, assolir la igualtat real entre homes i dones, acabar amb el terrorisme masclista i abolir per sempre la discriminació”.

El diàleg, el consens i la cohesió són alguns dels principals principis que Armengol ha remarcat que han de guiar aquest nou Govern “perquè cada impuls que surti de la determinació dels consens ens projectarà cap a un horitzó de possibilitats infinites”. “La raó més poderosa arrela els seus arguments en el debat entre tots”, ha afegit.

De fet, davant dels tres ministres i del president del Senat, també ha assegurat que el Govern de l’Estat “trobarà sempre en el nostre Govern un negociador tan dialogant i lleial com implacable en la seva convicció per defensar els interessos d’aquestes illes”.

A partir d’aquests principis, la presidenta ha promès que treballarà per desenvolupar les reivindicacions que reclama la ciutadania, com “una economia capaç de generar prosperitat per a tots” o “un turisme de qualitat i que sigui sostenible”. En el mateix sentit, ha subratllat la necessitat de garantir el dret a l’habitatge i a la mobilitat, d’oferir més serveis públics de qualitat i de lluitar en el present contra el canvi climàtic, protegint el nostre entorn.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *