L’afiliació a la Seguretat Social al juny registra un nou màxim històric amb 580.595 persones treballant

El nombre d’afiliacions a la Seguretat Social durant el mes de juny a les Illes Balears ha estat de 580.595, la qual cosa representa un increment anual de 11.906 persones ocupades i una variació interanual positiva del 2,09%.

El director general d’Ocupació i Economia en funcions, Llorenç Pou, que ha comparegut en roda de premsa per a explicar aquestes dades, ha indicat que es  tracta d’un nou màxim d’afiliació en tota la sèrie històrica. A més, la xifra de juny permet encadenar disset mesos seguits de creixements en matèria de creació d’ocupació en el territori.

En termes intermensuals les Illes presenten un increment de 23.126 afiliacions, un 4,15% més respecte al mes de maig. D’aquesta manera, gairebé 1 de cada 3 nous llocs de treball creats a Espanya ho han estat a Balears. Juny també deixa una xifra d’afiliació històrica en el sector de l’hostaleria, amb 150.706 treballadors, fet que suposa 24.993 afiliats més que al juny de 2015 (+ 19%).

Tota l’ocupació neta és indefinida

Al maig (darrera dada disponible), i per catorzè mes consecutiu, a les Illes Balears tota la nova ocupació és indefinida i a temps complet, ja que s’estan transformant llocs de feina a temps parcial en indefinits, ha indicat Pou.

Com a conseqüència d’aquesta tendència, la taxa de parcialitat continua reduint-se i se situa en el 15,9% en un mes de maig, la qual cosa implica una reducció de 3,6 punts percentuals respecte a 2015. Al conjunt nacional la taxa de parcialitat segueix essent noblement més elevada: 24,1%.

Atur

El nombre de persones aturades al juny ha estat de 36.372. En termes interanuals la desocupació ha baixat en 215 persones, un -0,6% i es registra una taxa d’atur administratiu de 5,9% (36.372 persones). Pou ha destacat que “és la primera vegada des de 2007 que la taxa d’atur se redueix per sota del 6%”.

En termes intermensuals l’atur s’ha reduït en 2.600 persones (5,6%). Quant a la desocupació de llarga durada, aquesta continua la seva reducció (-7,1% interanual) a un major ritme que el conjunt.

Creixement econòmic

La creació de llocs de treball ha estat acompanyada d’un fort creixement de l’economia balear. D’acord amb el director general d’Ocupació i Economia en funcions, el creixement econòmic del primer trimestre de 2019 se situa en el 2,2% del PIB, segons les estimacions de la Direcció General d’Economia.

Pou ha explicat que les dades econòmiques mostren la continuació de l’evolució econòmica i laboral d’aquests últims semestres, caracteritzada per un “camí de creixement econòmic, d’estabilitat i continuació del patró de creació d’ocupació, que situen el creixement de llocs de treball en un nou màxim històric, propiciant també la creació d’ocupació indefinida i a temps complet, qüestions en què hem posat molt d’èmfasi durant la legislatura”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *