Amics del Museu de Menorca i el Consell Insular organitzen la festa d’entrega de premis de Beca Talaiòtica.

Beca Talaiòtica és un certamen dirigit a joves: estudiants d’entre 16 i 25 anys passen una serie de fases fins arribar a la final en què han de crear una visita original ambientada en un espai de la Menorca Talaiòtica.
Només 6 participants arriben a la final, viatgen a Menorca, a no ser que ja siguin residents, i preparen un espectacle o esdeveniment que pugui entrentenir, agradar i fer reflexionar al públic assistent. Cada participant s’enduu la visita al seu àmbit d’interès, pel que arriben a sortir resultats molt diversos.

El públic assistent a les visites de la final conjuntament amb el comitè d’experts (un grup de persones enteses i professionals de la història, cultura, arqueologia, l’art i el turisme de Menorca: Carmen Lara, Quim Pons, Toni Ferrer, Margarita Orfila, Lluís Ameller, Toni Arcas i Cristina Bravo, que han participat a totes les fases del concurs), han estat els encarregats de valorar les visites i decidir quina hauria de ser la visita guanyadora.

A més, els alumnes i la professora (Alicia Reus) de l’assignatura d’Imatge i so de l’Escola d’Art de Menorca, acompanyats de la resta de professors del centre, han assistit a les visites per a enregistrar-les i poder fer després un vídeo resum de cada una de les visites.

L’acte d’entrega de premis es va celebrar ahir, dijous dia 4 de juliol, al Pati de Sant Francesc de darrera el Museu de Maó.
En primer lloc Injove va premiar el millor vídeo de les filmacions de visites guiades dels alumnes de l’Escola d’Art de Menorca. Van premiar l’originalitat, el dinamisme i la utilització completa de recursos audiovisuals, dels videos presentats i van decidir que la filmació premiada fos l’enregistrada a la visita de la participant Olaya Rosa Martínez, al Museu de Menorca dia 5 de maig de 2019.

Els alumnes responsables d’aquest audiovisual van ser Sara Carmarena, Arnau Cloquells i Miki Gomila. Injove els va premiar amb un val de 500 € per material audiovisual pels membres del grup guanyador i per l’escola.
El Consell Insular de Menorca també va voler premiar la participació de tots els alumnes i professors del centre escolar d’arts plàstiques, i els va entregar un lot de llibres i catàlegs d’Art a cada un.

Acte seguit, es va fer entrega del premi de la tercera edició de Beca Talaiòtica. Toni Ferrer, director Insular de Patrimoni del Consell Insular, va entregar el val de 2000 € a Pau Canivell Gámez (2000, Badalona), guanyador d’aquesta edició, que va ser premiat per la seva visita a Ses Roques Llises i Na Comerma de sa Garita de dia 7 d’abril de 2019.

Lis González, guanyadora de l’edició anterior (2018), també va assistir a l’acte fent entrega d’aquests premis i col·laborant amb l’organització de l’esdeveniment.

En aquell moment es va fer pública la data de repetició de la visita guanyadora: Pau Canivell repetirà el seu esdeveniment a Ses Roques Llises, dilluns dia 8 de juliol a les 19:30 h. No és necessària inscripció prèvia, i el punt de trobada serà l’aparcament privat de terra del jaciment veí de Torre d’en Galmés.
A més també es repetirà una segona visita del concurs, per aquells que es quedessin amb les ganes de veure-la: Dilluns 29 de juliol a les 19:30 h a Sa Naveta des Tudons amb Berta Sanz Román. El punt de trobada serà l’aparcament públic del monument.

I per acabar la celebració, després de conèixer les persones premiades i les notícies de repetició de visites del concurs Beca Talaiòtica, va començar la música.
Així com l’any passat, el grup jove de rap menorquí Orgànic va actuar per tancar l’acte. Enguany, emperò, va actuar acompanyat de dos grups més: en Meski i Jahrmans de Fang.

En Pere (o Pere Meski) cantant del primer grup, va encetar la nit de música, que va continuar amb l’estrena sobre escenari d’Alfons i Javier de Jahrmans de Fang, i va acabar amb n’Ivan i en Lluís d’Orgànic, que van tancar amb alguns temes del nou disc, i els més coneguts de l’anterior. Tot l’acte acompanyats d’un públic fidel al rap menorquí que va gaudir d’una calurosa nit d’estiu en bon ambient de música i cultura, darrera el Museu de Menorca.

Aquest acte es va poder celebrar gràcies a l’organització entre l’Associació d’Amics del Museu de Menorca i el Consell Insular de Menorca, a la participació d’Injove i de l’Escola d’Art de Menorca i a les col·laboracions i suport de l’Ajuntament de Maó i el Museu de Menorca.

Beca Talaiòtica, iniciativa d’Amics del Museu de Menorca, ha estat possible un altre any gràcies a la col·laboració del Consell Insular de Menorca, Injove, l’Escola d’Art de Menorca, la Fundació de Foment de Turisme de Menorca, el Museu de Menorca, i diferents empreses locals com Nurarq.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *