Un Sant Joan segur malgrat la massificació

Les festes de Sant Joan d’enguany han anat molt millor del que es preveia, i ha estat de les més segures dels darrers anys, amb bons carreranys per a córrer els jocs des Pla, i una encertada actuació policial, quan es retardaven els jocs per mor de les persones que volien un tros de carota i amb el perill de que algunes d’elles patissin mals per asfixia.

També la seguretat de cavalls i cavallers ja estat més que bona, però sí que és cert que s’han patit les gamberrades de molts de joves i no tant joves mallorquins que vénen a Ciutadella a fer malbé les nostres festes i que amb els seus comportaments demostren que el Govern de les Illes Balears s’ha d’implicar i molt més amb dotar de més policia, personal de seguretat i vigilància als ports emissors, en aquest cas el d’Alcudia.

Crear una taxa santjoanera té de cada vegada més adeptes, i amb el que es recapti a peu de port pagar assegurances de cavalls i cavallers, més personal de seguretat, reforços de neteja, etc.

Ciutadella ha de repensar a festa, i no per mor dels ciutadellencs i menorquins, sinó pel comportament pèssim i inadequat de molts de joves mallorquins, que no saben el que és la nostra festa i van directament a viure un botilló de tres dies i fent malbé el que els ciutadellenc hem sabut preservar des de fa segles.

Imatges com les del mallorquins tirant-se de cap a les aigües del port, o dels afeccionats del Mallorca enfilats damunt el cavall de la rotonda i davallant en manada al centre i fent caure un cavaller i el seu cavall, mereixen sancions exemplars.

Com també és censurable que l’Ajuntament deixi que hi hagi terrassen de bar muntades en els recorreguts de la colcada en el casc antic, que són per a molts ciutadellencs una manca de respecte a la festa.

One Comment on “Un Sant Joan segur malgrat la massificació”

  1. No puedo entender como los padres de estos chic@s mallorquines dejan venir a sus hijos a nuestras fiestas de Sant Joan,para ellos esto solo significa vaciar todos los supermercados de alcohol,dormir en cualquier rincón y beber sin control bajarse los pantalones o subirse la falda en cualquier esquina y como los perros a vivir que esto es jauja y luego para espabilar la borrachera tirarse vestidos o semi vestidos a las aguas de nuestro puerto.esto para todos los Ciudadelanos es indignante y para que venga esta calaña de adolescentes borrachines que se que den en su casa .yo personalmente no dejaría pasar a nadie menor de 18 años,ya sea Mallorquín Catalan,Chino o Filipino.Este año ha habido más seguridad y se ha notado es cierto y es de agradecer las medidas tomadas,pero si no se consigue parar a esta oleada de jovencit@a la cosa pinta mal.mi modesto consejo sería pedirles a cada uno de ellos su D.N.I. Y si no tienen los 18 años cumplidos que se den la vuelta antes de embarcar,las farmacias perderán dinero en la píldora del día después,pero los Ciudadela@s ganaremos en tranquilidad y decoro.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *