Actes 8 Març

Mas dels Mets Un vi de la DO Montsant amb un cupatge innovador

Aquesta setmana sortejam gràcies a Vinum Menorca un vi negre de les Cooperatives Unió. El Mas dels Mets, de la DO Montsant, amb un cupatge de Garnatxa, Merlot, Ull de Llebre i Mazuela. És un vi jove, sense pas per barrica, amb un grau alcohòlic de 13,5%.

Es tracta d’un vi molt personal, amb caràcter i que pertany a una de les DO amb més futur als seus vins, i que és ja avui en dia una aposta de qualitat segura.

Nota de tast

Aspecte: Vermell maduixa amb bords grana ben vius que denota la seva jovenesa. Tanins lleugers i ben estructurats que li donen bon bevent.

Nas: Fruites vermelles fresques. Mores d’abatzer, murtons i maduixes madures.

Boca: Entrada agradable i untuosa. Notes de fruita vermella i mineral. Paladar llarg i persistent que ens deixa una magnífica sensació de plenitud.

Maridatge

Vi ideal per a maridar amb un formatge vell de Binigarba amb herbes o bé amb un de Son Piris semi curat i untuós. També per acompanyar un pa de pagès amb sobrassada vella.

Carns a la graella, arrossos mar i muntanya i per anar de tapes.

Ideal per acompanyar un plat o un coc de pilotes amb tomàtiga, llengua amb tàperes, carn amb pebres o amb salsa.

Marida amb un tià de conill amb pebres vermells i tomatigat, com també amb unes costelles de porc al forn amb patates i tomàtigues.

Si li donan uns vint minuts de gelera ens anirà bé per acompanyar peix al caliu com per exemple un llobarro o una orada, com també salmó o tonyina a la brasa.

És un vi amb una excel·lent qualitat preu, i si voleu fer una bona sangria, aposteu per vins de qualitat com aquest. Si feim sangries amb vins de brick ens arriscam a patir una bona ressaca.

El guanyador d’aquesta setmana ha estat Luciano Al·lès Serra, subscriptor digital a Alemanya, on resideix. Luciano Al·lès és fill del fundador i primer editor del Setmanari El Iris, Josep Al·lès Quintana.

Si voleu saber més o comprar aquest de la DO Montsant, una de les DO imprescindibles per a conèixer, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.