Ens sabem dutxar correctament?

A l’estiu ens solem dutxar més vegades al dia i és que dutxar-se és una de les pràctiques més comunes de la nostra quotidianitat; però segurament cometem alguns errors a l’hora de dutxar-nos. És per açò que hem fet un llistat amb els errors més comuns a evitar per donar-nos la dutxa perfecta.

5 minuts: la dutxa perfecta

El temps que passam a la dutxa és important per molts factors, ja siguin físics, ecològics i econòmics. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) va establir que la “dutxa perfecta” no excedeix els 5 minuts de durada i que s’estima una despesa de 95 litres d’aigua.

Alta temperatura

Una dutxa amb aigua calenta segurament és més plaent, però no hem d’exagerar amb la temperatura. Una dutxa s’ha de prendre amb aigua tèbia o fins i tot freda, és a dir al voltant dels 30 graus, i és que 24 graus és aigua fresca i 38 graus és massa calenta. Els dermatòlegs han determinat que l’aigua calenta resseca la dermis.

Abusar del sabó

Ensabonar és un dels rituals de la dutxa, però hem de saber que l’excessiu sabó elimina el mantell àcid de la pell que ens fa de capa protectora. Es recomanen sabons “syndets” o simplement no abusar del sabó.Els “syndet” són surfactants sintètics (de l’anglès synthetic detergent) que no provenen de greixos ni olis .El seu pH és més baix que el dels sabons. De vegades se’ls anomena “sabó sense sabó”

Més d’una vegada al dia

Es recomana una dutxa al dia, però alguns ja sigui per la calor, per exercici o gimnàs es dutxen més d’una vegada al dia. Això tampoc és bo, si és inevitable cal procurar que la segona dutxa no sigui amb gels ni sabons.

Productes amb molt perfum

Avui en dia hi ha una gran varietat de productes perfumats per a la dutxa, però no tots són bons, sobretot per a les pells sensibles, les que poden patir d’al·lèrgies o dermatitis. Evitau aquests productes cosmètics en la mesura del possible.

Esbandir malament

Un altre dels errors més comuns que cometem a la dutxa és no esbandir suficientment, les restes de gel i sabó a la pell poden causar dermatitis. Així que anau amb compte i assegurau-vos que s’ha esbandit bé.

Sobredosificació de productes

Més xampú no netejarà més el nostre cabell, el mateix passa amb els condicionadors i productes similars. Intentau utilitzar dosis exactes i no exagerar amb els productes de la dutxa (xampús, condicionadors, gels, suavitzants etc.).

No oblideu les ungles

Potser les ungles són les més oblidades a la dutxa. Poseu a la dutxa un raspall d’ungles i no oblideu netejar-les, és el lloc perfecte per fer-ho.

Netejar els estris de dutxa

Raspalls i esponges per l’esquena, raspalls d’ungles etc. Recordau que la dutxa és un lloc humit, perfecte pels bacteris. Netegeu regularment els estris de dutxa, la pell us ho agrairà.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *