Limitar l’accés de cotxes de lloguer?

Des de fa uns anys els ciutadellencs i ciutadellenques hem de patir un vertader captiveri, especialment els que habitam al nucli antic, per a poder accedir en vehicle a zones com la Contramurada, plaça des Born o fins i tot al Camí de Maó, on a diari es formen llargues coes i embosos, per mor de la massiva arribada de cotxes de lloguer; cotxes que hi ha que dir-ho tot, no paguen els seus imposts de circulació ni a Ciutadella, ni a cap de les poblacions de la nostra illa, amb l’excepció dels pocs vehicles que pertanyen a empreses locals i amb els que sí hi ha que tenir una excepció.

Si hem estat capaços de regular l’accés a les platges verges, fins i tot limitant-ne l’accés sols en bus a Macarella. Si s’ha fet el mateix a Favàritx, o com hem vist també s’han limitat els accessos al Far de Formentor, a Mallorca, i fins i tot l’entrada de cotxes de lloguer a l’illa de Formentera… No és cap disbarat el prohibir l’accés de cotxes de lloguer al centre del nucli urbà, com al Camí de Maó, Contramurada i de manera especial a la plaça des Born.

Crear nous aparcament al perímetre de la ciutat, prop dels camps de futbol, Avinguda Mascaró Passarius, Canal Salat, Dalt sa Quintana, etc, seria una manera d’evitar l’accés d’aquests vehicles, i obligar als seus usuaris a davallar al centre mitjançant un servei d’autocar com el de Maó o d’altres ciutats, que fan circumval·lació.

Vivim del turisme, però no hem de malviure d’ell. Patir i fer patir al turista per mor d’embossos, saturació i una manca greu d’aparcaments al centre de la ciutat, és un tema a resoldre urgentment.

 

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *