La Policia Nacional comunica un nou modus operandi de robatori a interior de domicilis

Dins de les actuacions derivades del Pla Turisme Segur, la Policia Nacional posa en coneixement de la ciutadania un nou modus operandi de robatori a interior de domicili diferent a les tècniques habituals emprades pels delinqüents.

En una primera fase es tractaria del robatori a l’interior de vehicles estacionats en zones d’oci i platja de manera que passi desapercebut per a l’amo del vehicle. D’aquesta manera obtindrien les claus del domicili si es trobessin dins i a través d’un registre de la documentació del cotxe localitzarien l’habitatge corresponent a les claus robades.

En una segona fase, aprofitant presumptament de què disposen d’un gran espai de temps ja que els propietaris o llogaters dels habitatges estan passant el dia a la platja, o d’oci, accedirien a l’interior dels habitatges per sostreure determinats efectes de valor.

Cal comunicar que tant en la sostracció de les claus de l’interior del vehicle, com del robatori d’efectes en els domicilis o habitatges no s’empren mètodes que puguin alarmar les víctimes, tot el contrari, s’esforcen a que les seves accions no siguin detectades amb promptitud per dificultar la intervenció policial, arribant en ocasions fins i tot a tornar les claus de l’habitatge a l’interior del vehicle.

Es recorda a la ciutadania i als visitants que és recomanable portar amb si només les pertinences estrictament necessàries, i que no s’han de deixar objectes de valor a l’interior dels vehicles. Totes aquestes actuacions es basen en la premissa que la millor opció per evitar un delicte és la seva prevenció, i per a això és fonamental la participació ciutadana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *