Actes 8 Març

Tallers de salut mental al centre d’Art Xesc Coll de Ciutadella

El Consell Insular de Menorca, a través de la Conselleria de Benestar Social, està portant a terme uns tallers de creació artística en els que participen les persones amb discapacitat associada a la salut mental que, en la seva major part, acudeixen als centres d’estades diürnes Sa Platja Gran i Calàbria. També han estat convidats a participar alguns residents de l’UCR Sant Miquel,

Aquests tallers de freqüència setmanal que es realitzen al Centre d’Art Xesc Coll formen part d’un projecte més ampli titulat «En versió original» que porta a terme la regidoria de Cultura de l’ajuntament de Ciutadella i està comissariat per Asun Clar.

El projecte consta de dos eixos, tallers + exposició, i està relacionat amb el concepte d’Art brut i Art comunitari. Els 12 tallers, conduïts per la llicenciada en belles arts Silvia Soler, ja s’estan realitzant des del mes de juny i finalitzaran el mes d’agost. En ells se’ls proposa interpretar, mitjançant dibuixos, una sèrie d’imatges de la història de l’art i retalls de premsa.

El projecte finalitzarà amb una exposició dia 6 de setembre al mateix espai -el Centre d’Art Xec Coll- en la que es mostrarà, juntament amb una selecció de les obres realitzades als tallers, una sèrie d’obres originals procedents de la col·lecció de Peter Hopf – la depositària de les quals és Marga Matas- d’artistes del Gugging, institució psiquiàtrica de Viena de la que van sorgir destacats autors reconeguts internacionalment dintre de l’àmbit de l’Art Brut.

El conjunt, a més de facilitar la participació comunitària, pretén posar en valor l’especial creativitat d’aquestes persones, afavorides per una llibertat expressiva menys condicionada pels cànons culturals i acadèmics, que permet el desenvolupament d’una autèntica versió original.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.