3.188 persones afectades per l’hepatitis C superen la malaltia a les Balears

3.188 persones afectades per l’hepatitis C han superat la malaltia a les Illes Balears gràcies als tractaments de darrera generació que, des de 2015, el Servei de Salut ha incorporat a la seva cartera de serveis. Són dades que ha ofert la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, en visitar la taula informativa que l’Associació Mallorquina d’Afectats per l’Hepatitis C (AMAHC) ha instal·lat a l’Hospital Universitari Son Llàtzer, amb motiu del Dia Internacional, que es commemorà ahir diumenge. Ho ha fet acompanyada del director general de Prestacions i Farmàcia, Nacho Garcia.

El lema de l’Organització Mundial de la Salut 2019 és “Invertir per eliminar l’hepatitis”, objectiu que s’emmarca també en l’Estratègia de la Conselleria de Salut i Consum. “La salut és una inversió i saber que l’efectivitat d’aquests tractaments ha salvat la vida de més de 3.000 persones a la comunitat és una gran satisfacció”, ha assegurat la consellera Patricia Gómez.

En aquest sentit, en total, des de 2014 i fins al 31 de desembre de 2018, el Servei de Salut ha destinat 51.929.730 euros a finançar tractaments efectius contra l’hepatits C, que n’han permès la curació en el 99 % dels casos.

La prevenció, clau en la lluita contra l’hepatitis C

L’hepatitis C és una malaltia infecciosa provocada pel VHC i per a la qual hi ha tractaments que permeten curar-la en un 95 % del casos. Provoca una inflamació del fetge que pot remetre espontàniament o evolucionar cap a una fibrosi, una cirrosi o, fins i tot, càncer de fetge. És una malaltia vírica que es transmet a través de la sang contaminada.

Per evitar que es propagui és fonamental la prevenció: reduir o evitar l’exposició al virus. En aquest sentit, les mesures més eficaces són evitar compartir agulles o xeringues; no utilitzar articles d’ús personal d’altres persones que hagin pogut estar en contacte amb la sang d’una persona infectada (com ara maquinetes d’afaitar o raspalls de dents) i fer-se tatuatges o perforacions cutànies només en centres autoritzats.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *