Balearia es suma a l’Estrella Damm Menorca Open, com a naviliera oficial Verónica Catany: “Aquestes sinèrgies contribueixen a impulsar esdeveniments socials, culturals o esportius a l’illa, que a l’hora, ajuden a millorar la demanda fora de la temporada estival”.

La Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) i Baleària han signat avui un conveni segons el qual l’empresa de transport marítim es converteix en col·laborador local i naviliera oficial de l’Estrella Damm Menorca Open del circuit World Padel Tour (WPT), que se celebrarà als municipis de Maó i Sant Lluís entre els dies 6 i 13 d’octubre d’aquest any.

 Segons l’acord rubricat aquest matí a la seu del Consell de Menorca per part de la presidenta de la FFTM, Susana Mora, i de la directora Comercial i de Màrqueting de Baleària, Verónica Catany, l’empresa marítima es compromet a facilitar el transport de persones i dels vehicles de càrrega necessaris per al muntatge de l’esdeveniment esportiu. D’altra banda, la naviliera també està treballant per oferir diferents ofertes especials per viatjar a Menorca durant aquets dies.

D’aquesta manera, Baleària incorpora la seva imatge a l’Estrella Damm Menorca Open, el que implica estar present en tota la comunicació global i internacional que se’n faci, així com la possibilitat de dur a terme accions de màrqueting amb l’ambaixadora de l’esdeveniment, Gemma Triay.

 La presidenta de la FFTM, Susana Mora, ha valorat la implicació de Baleària en la primera edició de l’Estrella Damm Menorca Open i ha recordat el seu compromís amb la millora del transport marítim. “Aquest acord és una mostra més de com, des de la col·laboració, es poden tirar endavant iniciatives positives per a Menorca. Tots sumem per fer possible la celebració a l’illa d’un esdeveniment esportiu de primer nivell i d’abast mundial, que ens donarà una gran visibilitat i que confirma i reforça l’estratègia seguida per posicionar l’illa com una destinació única per a l’esport”, ha assenyalat Mora.

La directora Comercial i Màrqueting de Baleària, Verónica Catany, ha destacat que aquesta acció forma part del compromís de la companyia amb els territoris on opera. “Aquestes sinèrgies contribueixen a impulsar esdeveniments socials, culturals o esportius a l’illa, que a l’hora, ajuden a millorar la demanda fora de la temporada estival”. Catany també ha recordat l’àmplia programació de serveis que actualment garanteix la naviliera, tant amb Mallorca com amb la ruta de Barcelona.

 Epicentre del pàdel

Gràcies a l’acord assolit entre la FFTM i Setpoint Events, Menorca es convertirà en una de les seus que albergaran entre el 2019 i el 2022 les proves del circuit gran del campionat internacional de pàdel, amb l’impacte econòmic i la projecció internacional que això comportarà per a l’illa i per a la marca Menorca, en sintonia amb l’estratègia promocional seguida per la FFTM per projectar-la com a destinació única per a la pràctica esportiva.

La primera de les quatre edicions se celebrarà la setmana del 6 al 13 d’octubre del 2019 als municipis de Maó i Sant Lluís i reunirà els millors palistes internacionals, entre els quals es comptaran Fernando Belasteguín i Pablo Lima, les bessones María José i María Pilar Sánchez Alayeto i, com no, la parella formada per la menorquina Gemma Triay i Lucía Sainz. Durant una setmana, Menorca serà l’epicentre del pàdel a nivell mundial.

 Impacte i retorn econòmic

Per valorar la repercussió que un torneig d’aquestes característiques pot tenir per a l’illa s’ha de considerar tant l’impacte directe, en forma de facturació dels negocis locals, com l’indirecte, que és el que pot fer créixer el posicionament de la marca Menorca en el segment esportiu a nivell mundial.

En el primer cas, els resultats obtinguts en proves similars, on s’han reunit entre 10.000 i 15.000 persones de públic, constaten un retorn econòmic que supera amb escreix el milió d’euros, el que suposa multiplicar per 10 l’aportació econòmica que hi fan les administracions.

En el segon cas, es comptabilitza l’impacte derivat de l’emissió televisiva de 8-9 hores en directe, a través de GOL; de l’emissió en streamingde tot el torneig, amb una audiència de més d’1,2 milions d’espectadors, un 35% dels quals viu fora d’Espanya; i del seguiment a través de les xarxes socials, on sumen més de 620.000 seguidors.

Líder del circuit de pàdel internacional

El World Padel Tour és el circuit de pàdel professional més important del món, tant pel nivell organitzatiu dels tornejos com pels jugadors que hi participen, entre els quals es compten els millors a nivell internacional.

 L’inici del circuit es remunta a l’any 2013 i és fruit de l’acord entre el grup d’organitzadors de competicions professionals de pàdel, l’Associació de Jugadors Professionals de Pàdel i l’Associació Femenina Espanyola de Pàdel. Anualment, se celebren entre 15 i 20 tornejos WPT més un màster final on s’enfronten les millors parelles del rànquing.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *