La inversió pública i la privada sumaran 48 milions d’euros per parcs d’energia fotovoltaica a Menorca Els sis parcs solars projectats a Menorca rebrien 8,5 milions de l’IDAE provinents de fons FEDER i assolirien una potència instal·lada de 61,8 megawatts

Aquest dimarts s’ha fet públic el recompte de sol·licituds presentades a la subhasta de renovables; la convocatòria d’ajuts de l’IDAE (Institut per a la Diversificació i l’Estalvi de l’Energia) per a la instal·lació de parcs d’energia solar a les Illes Balears. Les dades es van presentar en una roda de premsa amb presència del vicepresident i conseller de Transició Energètica del Govern Balear, Juan Pedro Yllanes; del director de l’IDAE, Joan Herrera; del director general d’Energia del Govern, Ferran Rosa i del director d’Energies Renovables i Mercat Elèctric de l’IDAE, Joan Groizard.

A Menorca, aquests ajuts públics es destinarien a un total de sis projectes, els quals han presentat la sol·licitut i que sumen un import de 8,5 milions d’euros. Aquests finançament públic, juntament amb el privat, suposaran una inversió de 47,7 milions d’euros en projectes fotovoltaics a Menorca que hauran d’estar instal·lat abans que acabi el 2022. Així, s’arribaria a cobrir amb energia renovable més del 20% de la demanda elèctrica.

D’entre aquests sis projectes, s’inclou l’ampliació de Son Salomó. D’aquesta manera, Son Salomó es convertirà en el major parc de generació d’energia solar de les Balears (sumaria una potència de prop de 50 MW). Els altres cinc projectes que opten a aquesta ajuda encara no es coneixen tot i que sumarien un total 12 MW addicionals).

A les Balears
Fins a 56 projectes a les Balears (que suposarien un total de 41 milons d’euros) s’han presentat a la convocatòria d’ajudes de l’IDAE per a parcs fotovoltaics (6 a Menorca, 47 a Mallorca, 2 a Eivissa i un a Formentera). Es tracta d’unes subvencions de l’entitat pública dependent del Ministeri per a la Transició Ecològica que estan cofinançades pels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.