Revertir els diners de l’impost de turisme sostenible

L’impost de turisme sostenible o el que es coneix popularment com ecotaxa, no és com ens volen fer creure uns, un impost únic a les Balears. De taxa turística en pagam quan ens allotjam a Barcelona, a Madrid, a Berlin i a moltes capitals i ciutats europees. Per tant aquesta taxa ni ens aportarà ni ens llevarà turisme. Però el que sí que s’ha d’analitzar ben bé és a on van destinats els doblers que s’hi recapten.

Des de l’Associació Hotelera de Menorca (ASHOME) s’ha proposat al Govern i al Consell que part d’aquests diners s’inverteixin a les urbanitzacions, cosa que veim totalment necessari i prioritari.

No podem demanar turisme de qualitat o rompre l’estacionalitat quan les zones on majoritàriament habiten els turistes tenen molt que desitjar. Aceres en mal estat, manca de punts de llum que donin més seguretat, carrers amb asfaltat ple de clots i bons, xarxes de clavegueram amb deficiències com és el cas de Cala Blanca amb vessament de fecals cada estiu a la platja…

L’impost de turisme sostenible s’hauria d’invertir proporcionalment als municipis on es recapta, en aquells municipis on la pressió turística és més elevada i les inversions a cada illa amb el que es recapti a cada illa. Potser Menorca serà on menys es recapti, però de segur que ens veurem més afavorits que tal i com es fa ara mateix.

Hi ha d’haver partides per a les urbanitzacions, com n’hi ha d’haver per a millorar la seguretat de les platges urbanes amb més socorristes des de maig a octubre; inversions de millora als camins que van a les platges verges; dotar de faroles d’energia solar a les urbanitzacions; millores als nuclis històrics… Com també hi ha d’haver partides per a turisme cultural destinades a millorar i crear noves infraestructures. Suport a les associacions que organitzen festivals, concerts, esdeveniments en els que el turista s’hi pot veure beneficiat i també hi participi, com també consideram imprescindible que una part vagi destinada a la contractació de policies turístics, per tal que es pugui donar un millor servei a les urbanitzacions i al nucli històric, que bona falta fa.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *