Asmen i la Reserva de Biosfera de Menorca impulsen una campanya informativa de bones pràctiques per a navegants a Menorca Amb el títol "Més mar, més vida", la iniciatva proporciona als visitants i usuaris del sector nàutic un decàleg de consells, adhesius i bosses biodegradables per gaudir de la mar i ajudar a conservar-la

“Més mar, més vida” és el títol de la campanya informativa que l’Associació Menorquina d’Empreses Nàutiques inicia demà de forma conjunta amb l’Agència Menorca Reserva de Biosfera del Consell Insular. Es tracta de la difusió d’un decàleg de bones pràctiques per als navegants a l’illa. Empresariat nàutic i administració uneixen així esforços en pro de la conservació de la mar i la conscienciació mediambiental.

La campanya té com a objectiu proporcionar als visitants i usuaris del sector nàutic un decàleg de consells i costums relacionats amb la recollida de residus i la qualitat mediambiental. Concretament, consisteix en el lliurament als navegants, bé amb embarcació pròpia o amb embarcació de lloguer, d’un tríptic amb recomanacions per a millorar la qualitat de la navegació, l’entorn i, en definitiva, la preservació del nostre mar.

Les recomanacions van des de la separació i recollida de residus durant la navegació, consells per a l’eficiència en l’ús de l’aigua, precaucions a tenir en compte a l’hora de fondejar, o recomanacions sobre contaminació acústica i normativa de pesca. Aquest tríptic està editat en quatre idiomes: català, castellà, francès i anglès.

A més a més, el fullet va acompanyat d’unes bosses d’escombraries perquè el navegant pugui recollir i dipositar els residus un cop finalitzada la seva travessa, amb el que es contribuirà a la recollida de residus a les zones costaneres. Les bosses, de 15 micres, són biodegradables i biocompostables, mentre que els fullets utilitzen paper de pedra reciclable, reutilitzable i resistent a l’aigua amb certificat “cradle to cradle” de producte ecoeficaç en la seva categoria Plata.

Les empreses i usuaris del sector que participin en la iniciativa podran a més identificar-ne les embarcacions amb un adhesiu de la campanya. Des d’Asmen s’espera que la gran majoria d’embarcacions que gestionen els seus socis s’incorporin a la campanya identificant els vaixells com a participants en el projecte i transmetin la sensibilitat de la participació i col·laboració en la preservació de la biodiversitat de la nostra mar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.