Actes 8 Març

L’Ajuntament se suma a la iniciativa platges aerovigilades com a experiència pilot per a la incorporació de drons en l’àmbit del salvament i el rescat

Ciutadella participa aquesta setmana en una iniciativa de platges aerovigilades que promou l’empresa General Drones amb la col·laboració de Bandera Azul. Aquest projecte s’emmarca també en l’aposta decidida de Ciutadella per les noves tecnologies en els diferents àmbits. Sergi Servera, regidor de Noves Tecnologies i Seguretat Ciutadana es mostra convençut dels beneficis que suposa la utilització de les noves tecnologies en l’àmbit del salvament i el rescat. “A les platges els drons ens permeten tenir un control en temps real de molts de factors, també l’auxili de víctimes, l’avaluació de riscos, la prevenció”.

El regidor considera que el ventall de beneficis de l’ús d’aquesta tecnologia no es limita a l’actuació en platges. Ciutadella té per exemple un perímetre aproximat de 40 km de Camí de Cavall. Són freqüents els accidents en aquest recorregut, les assistències, la necessitat de localitzar persones. Tot açò suposa una gran necessitat de desplegament de recursos humans moltes vegades, que amb una tecnologia com la dels drons per localització facilitaria molt la feina. A més, és una solució que ha de ser supramunicipal, ja que no en oblidar que la gestió del Camí de Cavall és competència per exemple del Consell, per tant és una aposta que s’ha de plantejar a escala insular, i com hem vist avui aquí disposem de la tecnologia necessària a l’abast.

L’oficial de la Policia Local responsable de Seguretat de platges, Joaquín Salvador ha estat el supervisor tècnic d’un simulacre de rescat amb el suport tecnològic d’un dron que avui matí s’ha fet a la platja de Cala en Bosc i que ha comptat amb la presència de Salvament Marítim, Socorristes, Policia Local i l’equip de General Drones, encapçalat pel seu fundador Adrián Plaza, a més del regidor delegat de seguretat ciutadana i noves tecnologies.

L’aparell que aquests dies sobrevola les platges de Ciutadella és un model Auxdron LFG, amb vuit motors independents i que pot suportar vents de 30 nusos i garantir l’operativitat en condicions meteorològiques adverses.

Durant aquesta setmana l’empresa General Drones recorrerà les platges del municipi per tal de fer un treball de camp amb el dron i que permetrà a l’Ajuntament de Ciutadella tenir un estudi sobre l’aplicació en el futur d’aquesta tecnologia a les platges del municipi de forma habitual, i també en altres àmbits com podria ser la localització de persones perdudes, o el control d’espais obert, entre d’altres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.