Roger de Flor Brut Nature Un gran cava a molt bon preu que ens agradarà des del primer glop

Avui, festivitat de la Mare de Déu d’Agost, us recomanam gràcies a Vinum Menorca un cava elaborat a Sant Sadurní d’Anoia, cuna dels grans caves. Es tracta del Roger de Flor Brut Nature, elaborat mitjançant el mètode tradicional i amb una fermentació del most a baixa temperatura i amb una criança i envelliment en botella que va dels 9 als 24 mesos. El seu cupatge és el tradicional de Xarel·lo, Macabeu i Parellada.

Porta el nom de Roger de Flor, Megaduc del Regne de Catalunya i Aragó.

Nota de tast

Aspecte: Color groc amb tonalitats verdoses. Bon despreniment de carbònic i lleugera formació de corona d’escuma en copa. Bimbolla fina i persistent.

Nas: Aromes agradables a fruites verdes com la poma i la pera, cítrics com la llimona i, algunes notes de fruits secs i pa torrat, propis de la seva criança.

Boca: Fresc, equilibrat, lleugera acidesa que el fa de bon beure i molt apropiat pels mesos d’estiu, servit ben fresc.

MARIDATGE

Cava ideal per a acompanyar qualsevol tipus de plat, tant aperitius, plats principals com postres, però on li traurem tot el seu potencial és acompanyant plats de peix i de marisc, o bé peixos fumats.

Marida a la perfecció amb un salmó fumat, o bé un tàrtar de salmó amb alvocat, o bé un tàrtar de tonyina vermella. També ideal amb plats de cuina japonesa com el sushi o cuina nikei i peruana com els ceviches i tiraditos de peix.

Graellades de peix i de marisc, com l’especial que fan aquest estiu a Mr. Jaume, o les gambes vermelles de Ciutadella a la planxa del Cafè Balear, acabades de pescar. Acompanyarà de meravella peixos greixosos i gelatinosos com per exemple un anfós que podem cuinar a la sal, al caliu o bé amb panadera o en caldera.

Si optam per les carns marida de meravella amb l’espatlla de be amb mel que fan al Racó des Palau, o els tacos de porcella o la porcella desossada del Restaurant Smoix.

Encara que es tracta d’un brut nature, un cava sec, també ens anirà molt bé per a postres com els souflees que fan a Ses Voltes o al Racó des Palau, a més d’una tortada d’ametlla del Forn de Curniola o de la pastisseria El Diamante.

El guanyador del sorteig ha  estat l’informàtic i programador de pàgines web, Lluís Coll, de l’empresa Infotelecom, el nostre servidor digital on cada dia anam publicant les notícies d’eliris.cat.

Si voleu saber més o comprar aquest cava català, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *