Actes 8 Març

Conde de Haro Brut Vintage 2013 Elaborat a La Rioja pels Cellers Muga amb un 90% de Viura i un 10% de Macabeu

 

Avui us recomanam gràcies a Vinum Menorca un cava elaborat a La Rioja pels prestigiosos cellers Muga. El seu cupatge és 90% Viura i 10% Malvasia, que el fa diferent als caves catalans. La verema es fa en caixes de 15 quilos per a respectar la integritat dels raïms que són tots de la mateixa finca. Estam davant un cava elaborat de la manera tradicional i que ens pot recordar als millors champagnes francesos o als grans caves catalans de Corpinnat.

Nota de tast

  • Aspecte: Escassíssima oxidació amb tons grocs i verd brillants. Escuma formada en copa és densa i persistent. Rosari de bimbolles molt fines.
  • Nas: Fruita àcida i flors, a més de notes de mel, vainilla i licor pel seu envelliment mínim de 14 mesos i amb un gran potencial d’envelliment.
  • Boca: Melós però fresc amb una encertada acidesa molt equilibrada resultat de la combinació fruita/acidesa/mares fines que provoca una sorprenent sensació de plenitud.

MARIDATGE

Cava ideal per a les nits d’estiu i servir-lo ben fresc, inclús no li va malament mitja hora de congelador abans de servir. Ideal per a maridar amb peixos al forn o al caliu. Anfós, déntol, pagre… a més de llobarro, orada o corvina a la graella de carbó.

Plats de carns blanques com un pollastre amb escamarlans, conill amb llagosta i cebes, o bé una porcella o una cuixa de cabrit al forn com les que elabora en Nensi a Bananas.

Plats de marisc com unes escopinyes al forn, unes cloïsses amb salsa verda, uns “berberetxos” a la planxa o uns musclos amb salsa de vieira.

Acompanyarà de meravella les calderes de llagosta i de llamàntol, o les de gambes, a més dels arrossos caldosos i sopes de peix, com la de rap.

Us el recomanam per a maridar amb una parrillada de peix i marisc o bé amb una fritura com les que es fan a Can Rafa, a sa Plaça des Peix.

El guanyador del sorteig ha estat l’advocat i economista ciutadellenc, Joan Casasnovas, que és subscriptor des de fa 5 anys del nostre setmanari, que ja rebien a casa els seus pares.

Si voleu saber més o comprar aquest cava de La Rioja, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.