Les pedres donen veu a les dones. S’Espai de Circ estrena un nou muntatge inspirat en el patrimoni naturali històric de Menorca, dins la programació del Festival Pedra Viva.

La companyia menorquina estrenarà “MACS. Històries de pedres”, demà diumenge a les 19.15h a Líthica.

Presentaran una peça molt personal, inspirada en la diversitat de l’entorn natural de l’illa ielements característics del seu patrimoni natural, històric i cultural.

Amb una dramatúrgia acurada, l’espectacle combina circ, teatre i dansa, acompanyats d’un textpoètic que utilitza la metàfora del poder transformador dels elements naturals sobre la pedra, per donar veu a diferents vivències personals.

“Quan vaig començar a escriure, només pensava en les pedres… Com són? Quins elements externs les transformen i com? Durant el treball del text, em vaig sentir identificada per lesroques, l’arena, els còdols i macs… Com cada estat de la pedra, representava una faceta viscuda. La mare, l’amant… Les paraules van sorgir, endinsant-me en un univers poètic amb veu femenina, però amb matisos que insinuen diferents lectures.”, explica l’Eva Adserías, actriu iautora del text.

El muntatge compta amb tres peces de dansa aèria que representen els elements naturals i sorprendran per la seva qualitat, delicadesa i virtuosisme.

Més que mai, “MACS. Històries de pedres” reforça el tret identificador de S’Espai de Circ i la seva vinculació amb l’illa, doncs a les produccions sempre inclouen elements característics ambl’objectiu de donar visibilitat a les arts escèniques de creació menorquina.

La companyia S’Espai de Circ destaca pel seu estil propi, que anomenen Circ Teatral o Teatre- Circ, i que es basa en la utilització de diferents disciplines artístiques com el circ, el teatre i la dansa. Venen desenvolupant el seu projecte des de fa nou anys, quan en Pepe Bosch i n’Eva Adserías van tornar a Menorca per iniciar el projecte d’escola de circ i arts escèniques, i uns anysmés tard van reprendre l’activitat com a companyia professional de la qual “Macs” és la setenaproducció escènica.

“Som una companyia molt polifacètica. Algunes de les nostres produccions són per públic familiar, amb un caire més divertit, i d’altres són d’estil més contemporani i visual, dirigides atots els públics. Com a persones i com a artistes, tenim diferents facetes, per això ens agrada variar i enfrontar-nos a nous reptes a l’hora de crear. Primer sorgeix una idea, una necessitatde compartir una experiència. A partir d’aquí pensem què volem explicar i a quin públic ensdirigim, i comencem el procés artístic concretant les disciplines que inclourà l’espectacle.”,explica Pepe Bosch, director artístic i acròbata de la companyia.

L’espectacle es presentarà a Líthica, un espai emblemàtic de Ciutadella, dins la secció Pedra en Viu (Mostra d’Arts Escèniques Menorquines) organitzada pel Festival Pedra Viva.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *